– Sant, säger Kicki och skrattar, vi har fått ett grymt lyft i verksamheten tack vare Love.

Med hjälp av den nya traktorn kan man nu på ett smidigt sätt mocka i hagen, harva i ridbanorna både ute och inne, snöröja och betesputsa. Sysslor som man tidigare fått göra till stor del manuellt, vilket slitit rejält på personalen och andra ideella krafter i föreningen.

Traktorn är av märket Lovol och kan beskrivas som en gårdstraktor med 25 hästkrafter. Den är rejäl och välbyggd och har en hög kapacitet – men i ett lite mindre och behändigare format. Traktorn är perfekt för alla typer av gårdsarbete och för ett mixat behov av att kunna lyfta och dra i såväl terräng som på vall.

Gråbo Ridklubb är en verklig breddförening som bedriver traditionell ridskoleverksamhet året runt. Likaså arrangerar man ett antal tävlingar i hopp och dressyr årligen.

Föreningen grundades 1981 och har idag 150 ridande elever och 13 egna hästar samt 12 medlemsuppstallade hästar. Barn och ungdomar från nio upp till 25 år dominerar, men man har faktiskt ganska många vuxna som rider också – många så kallade återvändare som har sina barn i verksamheten.

Anläggningen, som ligger i utkanten av Gråbo, hyr man av kommunen och den består av två stall med totalt 25 platser, foderlada, paddock, ridhus, café och beteshagar. Till sin hjälp att driva verksamheten har Kicki två ridlärare på 50 respektive 15 procent, två personer från daglig verksamhet samt nyckelfiguren Therese Flodin-Lippens i stallet. Therese har för övrigt kommit att bli Loves bästa vän och kärleken är ömsesidig...

Verksamheten ”mår bra” både rent sportsligt och ekonomiskt, även om det varit några tuffa år med priser som skjutit i höjden vad gäller foder, strö, diesel och gödsel. Medlemmarna har dock varit trogna och ridverksamheten var en av få aktiviteter som kunde fortgå även under pandemin, vilket Kicki är oerhört tacksam för.

Och med Love på plats lär många timmar kunna frigöras för personalen för att fokusera på kärnverksamheten – nämligen att ta hand om hästarna, medlemmarna och bedriva ridskoleverksamhet och ”lära folk om häst”.

Välkommen i gänget Love!