Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Nyhetsbrev mars

Våren har kommit som en frisk fläkt och det händer en hel del hos oss. Just nu är vi i sluttampen av en rekrytering, vi har startat nya initiativ och vi har genomfört en kartläggning för effektmätning. Vi ser glädjande på att Sparbanken Alingsås gör ett starkt ekonomiskt resultat 2023 vilket möjliggör för oss att fortsätta investera stora summor i positiv samhällsutveckling.

Jag hoppas att vi ses på årsstämman den 25 april och tillsammans avslutar verksamhetsåret 2023.

Passar också på att önska alla en eggstra glad påsk!

Rebecca Bitto

Sparbanksstiftelsen Alingsås

Matematikuppgifter från verkliga livet motiverar

Genom att ta fram matteböcker med konkreta uppgifter hos lokala företag lyckas Pär Nershed och hans projekt Smartmatte nå högstadieelever som annars tycker ämnet känns svårt och obegripligt. Sparbanksstiftelsen Alingsås är med och bidrar till matteboken för högstadieelever i Herrljunga.

En mötesplats i Långared med fokus på rörelse och hälsa

Nu händer det grejer vid Ollevi i Långared. Elljusbelyst motionsspår som delvis är tillgänglighetsanpassat, utegym och en grillplats under tak ska finnas på plats innan året är slut. Ett övergripande mål med satsningen är att främja rörelse och folkhälsa.

Framtidsinvestering med solceller

Kullingshofstugan vid Kesberget i Vårgårda har installerat solceller på taket. Orienteringsklubben Kullingshof får på detta sätt pengar över till andra satsningar och investeringen bidrar även till ett bättre klimat.

Växtrum i Lerum 10 år!

Växtrum utvecklar varje år centrala platser och gör dem till inspirerande och engagerande växande rum. Ett arbete som leds av några av Sveriges främsta designers tillsammans med en trädgårdsmästare och 30 kommuninvånare i form av volontärer.

I år är Sara Bäckmo designer. Hon har bland annat Instagramkontot Skillnadens trädgård och temat för året är odla ätbart.

Vi är stolta över att vara huvudpartner till Lerums kommuns största hållbara evenemang som vi har varit ända sedan starten för 10 år sedan.

Det arbete alla engagerade människor lägger ner gör att det går bra för Lerum. Det blir bättre att bo och leva här och vi gillar allt som lockar hit nya människor, familjer och företag.

Iris Grabe är Växtrums trädgårdsmästare, här med praktikanten Therese Anefors. 

Sparbanken Alingsås

Fortsatt osäker omvärld

Starten av 2024 har inneburit att vi fortsatt har en orolig omvärld med befintliga och utökade konflikter på olika håll och dessutom så är det valår i USA. Oroligheter och val brukar innebära osäkerhet på marknaden och vi får se vilken påverkan de här olika delarna har för oss. 

A footballclub who recieved Sparbankshjartat

Erbjudande om fria mensskydd för föreningar!

För oss är alla föreningar viktiga krafter som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar här i vår gemensamma närhet. Vi vill öka tryggheten genom att erbjuda föreningar ett startkit mensskydd från företaget Herbox. Vi hoppas att detta kan bidra till en säkrare vardag för alla tjejer i vårt föreningsliv.

girl in fornt of a lake

Känn dig trygg med vår hemförsäkring

Få upp till 20% när du tecknar en ny hemförsäkring. Den skyddar både ditt hem och dina saker. Ansök direkt via vår internetbank eller app. 

Invigning av Vårgårdakontoret

Tack alla ni som kom och firade med oss när det var nyinvigning av Vårgårdakontoret!  Vi är så glada att det dök upp över 500 personer, liten som stor. Det var ansiktsmålning, tipspromenad och tårta såklart. 

Dessutom var vi förbi Vårgården och Kullingsgården med tårta till alla äldre som inte hade möjlighet att ta sig till oss! 

 

Vi har funnits i Vårgårda sedan 1935 och nu ser vi fram emot de kommande 90 åren tillsammans!

Flicka med tuggummi

Vägen till en jämställd ekonomi

Du kanske tror att du lever i ett jämställt förhållande, men är ni ekonomiskt jämställda? Vår ekonomiexpert Arturo ger råd om hur man jämnar ut ekonomin.

Illustration av en hand som håller jorden med en glad sol i bakgrunden

Energikollen

I samarbete med företaget Hemma erbjuder vi dig att göra en kostnadsfri energikoll. Du får tips på hur du kan minska din energianvändning och sänka dina elkostnader.

Stiftelsen Eken

Våren är en intensiv period för många av oss, så även hos Stiftelsen Eken och Estrad!

I Estrad har vi haft tre välbesökta arrangemang i arenan senaste tiden. En gymnastikuppvisning, slutspelet i damernas handboll Final 4 samt regional kongress för Moderaterna. Gymnastikuppvisningen och Final4 genererade fin uppmärksamhet i Alingsås Tidning.

Under mars startades ett nytt initiativ i Estrads foajé där Kulturföreningen Kultur genomförde en Improvisationsteater med drygt 30 deltagare. Föreningen kommer att sätta ett löpande program med musik, uppvisningar och konst för 2024 med ett genomförande per månad, håll utkik för mer information!

I mars träffades ett 20-tal ägare och företagsledare i Styrelseforum på Estrad med fokus på balans mellan ordförande och vd-rollen. Den 9 april arrangerar vi ihop med Almi en träff om den nya hållbarhetsrapporteringen CSRD som berör alla företag från och med 2025.

 

På gång just nu!

Estrad/Eken + Sparbanken Alingsås = Affärsutveckling

Den 18 januari genomförde vi en kick-off tillsammans med samtliga kundrådgivare, experter och ledning i Sparbanken och startade initiativet Navigator ScaleUp, ett program för affärsutveckling riktat till små- och medelstora företag. Det blev en inspirerande och kraftsamlande dag där vi satte ramarna för arbetet och kickade igång processen.

Nu startar arbetet med att bygga upp ett nätverk av företagscoacher knutna till Estrad parallellt med erbjudande från respektive bankkontor till kunder och prospekts att delta i projektet . Målet för 2024 är att ha 10 tillväxtprojekt igång och glädjande nog har vi redan nu 7 fina företag i verksamhetsområdet som vill delta!

Varmt välkommen att höra av dig!

Hjärtligt välkommen att ta kontakt med oss på Stiftelsen Eken om du har några frågor, funderingar eller goda idéer.

Ingrid Pousard

Mail: ingrid.pousard@stiftelseneken.se
Telefon: 072 – 660 11 56
Webbadress: www.stiftelseneken.se

Mer information

Stiftelsens nyhetsbrev skickas ut till Styrelse och  förtroendevalda i Sparbanksstiftelsen Alingsås, Styrelsen i Stiftelsen Eken och Styrelsen i Sparbanken Alingsås och alla medarbetare. 

Vill du inte längre ha våra nyhetsbrev? Kontakta oss.

Ansvarig utgivare
Rebecca Bitto
Verksamhetsledare 
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Nästa nummer kommer i juni.