Hoppa till textinnehållet

Nyhetsbrev till dig som är företagare

September 2020

Ett nyhetsbrev till dig som är företagskund i Sparbanken Alingsås.  Kommer ut 2ggr/år.

Hej!


Nu är det dags att starta upp efter en märklig vår och sommar. Även om vi inte är igenom pandemin än känner jag tillförsikt. Många har det fortfarande tufft men jag ser företag som går bra och privatpersoner som gör affärer hos oss. För oss har mycket handlat om omställning och många av våra kunder funderar lite extra på vad de gör om det oförutsedda inträffar.

 

 

Angelica Petersson

Affärschef och Stf VD

Kravet aktiekapitalet halveras- läge att byta bolagsform?

Den 28 november beslutade riksdagen att kravet på aktiekapital ska sänkas från 50 000 kronor till 25 000 kronor. Det aktualiserar frågan om du som har enskild firma ska byta bolagsform. Vi frågade Eva Morrison, som är företagsrådgivare om vad som är viktigt att tänka på när det gäller bolagsformen.

 

Nya regler att hålla koll på!

Vid årsskiftet trädde en hel del nya lagar och regler i kraft. Värnskatten försvann, lägsta pensionsåldern höjdes och även fordonskatten för nya bilar. 

Three carpenters sitting outside carpenter's workshop having coffee - small business.

Dags att leasa bil till företaget?

Är du på gång att skaffa ny bil? Just nu erbjuder vi en lägre ränta för din billeasing. Och skaffar du en miljöbil kan räntan bli ännu bättre genom vår gröna billeasing.Young woman by the side of her car

Tack Per och Sollebrunns Betongelement

För oss är du en viktig kraft som skapar utveckling och viktiga jobb här i Sollebrunn. Går det bra för dig och ditt företag, går det också bra för vårt samhälle.
Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa. 

Staffan summerar Sparbankshjälpen

Sedan vi drog igång Sparbankshjälpen i april har vi stöttat nästan 40 föreningar och 8 näringslivsorganisationer. Vi är stolta över att få vara med och hjälpa till i denna märkliga tid och det är något som ligger helt i linje med vår sparbanksidé. Se Staffan summera här.  

 

Du kan oss dygnet runt!

En sak våra kunder efterfrågar är ökad tillgänglighet. Det är något som står högst upp på vår agenda och visste du att du kan nå oss dygnet runt genom att ringa Kundservice Företag? Att ringa dit var förut kanske lite komplicerat men nu, när Mobilt BankID finns, är det hur enkelt som helst. Hör av dig så hjälper vi dig igång. Ring 0771-33 44 33!

Tack alla företagare!

Här kan du läsa fler intervjuer med några häftiga företagare i vårt område. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa!

Tack Ida och Östadkulle SK!

Ni är en viktig kraft som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar här i vårt område. Det hårda arbete ni lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle.

Vi brinner för föreningslivet och tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.