Hoppa till textinnehållet

Nyhetsbrev Skog och lantbruk

Februari 2020

Ett nyhetsbrev till dig som har ett företag inom skog och lantbruk och är kund i Sparbanken Alingsås. Kommer ut 2ggr/år.

Hej!

Flera veckor på det nya året har redan passerat. Det är härligt att känna att dagarna blir allt ljusare och att våren snart är på gång. Jag hoppas att du har fått en riktigt bra start på det nya året.
 

I det här nyhetsbrevet, som kommer ut två gånger om året, bjuder vi på tips och tankar som jag hoppas kan hjälpa dig i din vardag. Trevlig läsning!
 

Angelica Petersson
Affärschef och Stf VD

går det för svenskt lantbruk 2020

Torka, värmeböljor, granbarkborrar och förändrade konsumtionsmönster. Det är många faktorer som påverkar utvecklingen inom svenskt skogs- och lantbruk. 

Farmers in a field examining crop.

Kravet aktiekapitalet halveras- läge att byta bolagsform?

Den 28 november beslutade riksdagen att kravet på aktiekapital ska sänkas från 50 000 kronor till 25 000 kronor. Det aktualiserar frågan om du som har enskild firma ska byta bolagsform. Vi frågade Eva Morrison, som är företagsrådgivare om vad som är viktigt att tänka på när det gäller bolagsformen.

 

Nya regler att hålla koll på!

Vid årsskiftet trädde en hel del nya lagar och regler i kraft. Värnskatten försvann, lägsta pensionsåldern höjdes och även fordonskatten för nya bilar. 

Three carpenters sitting outside carpenter's workshop having coffee - small business.

Dags att leasa bil till företaget?

Är du på gång att skaffa ny bil? Just nu erbjuder vi en lägre ränta för din billeasing. Och skaffar du en miljöbil kan räntan bli ännu bättre genom vår gröna billeasing.Young woman by the side of her car

Priset skog förväntas stiga

Lönsamheten i skogsindustrin har ökat starkt de senaste åren, men under hösten har tillväxttakten mattats något. Bland annat har angrepp av granbarkborre tvingat fram avverkningar, som i sin tur lett till lägre virkespriser. Samtidigt steg priset på skogsfastigheter under första halvåret 2019 och drygt hälften av skogsägarna tror på en fortsatt ökning.

Woman and man sawing planks

Du kan oss dygnet runt!

Vi strävar alltid efter att bli bättre och varje år genomför vi en kundundersökning. Vi får jättefina resultat och är tacksamma för att ni delar med er av vad vi kan förbättra. En sak våra kunder efterfrågar är ökad tillgänglighet. Det är något som står högst upp på vår agenda och visste du att du kan nå oss dygnet runt genom att ringa Kundservice Företag? Att ringa dit var förut kanske lite komplicerat men nu, när Mobilt BankID finns, är det hur enkelt som helst. Hör av dig så hjälper vi dig igång. Ring 0771-33 44 33!

Tack alla företagare!

Här kan du läsa fler intervjuer med några häftiga företagare i vårt område. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa!