Hoppa till textinnehållet

Nyhetsbrev Skog och lantbruk

September 2020

Ett nyhetsbrev till dig som har ett företag inom skog och lantbruk och är kund i Sparbanken Alingsås. Kommer ut 2ggr/år.

Hej!

Nu är det dags att starta upp efter en märklig vår och sommar. Även om vi inte är igenom pandemin än känner jag tillförsikt. Många har det fortfarande tufft men jag ser företag som går bra och privatpersoner som gör affärer hos oss. För oss har mycket handlat om omställning och många av våra kunder funderar lite extra på vad de gör om det oförutsedda inträffar.

 

Angelica Petersson

Affärschef och Stf VD

Markel om läget för skog och lantbruk

Det är gott att konstatera att skörden blivit god. 2020 har inneburit en hel del kaos och oro men samtidigt, när man som jag jobbar med skog och lantbruk, ett relativt lugn. Svensk livsmedelsindustri har fungerat bra och på vissa områden upplever lantbruket ökad efterfrågan på svenska produkter.

 

Billeasing

Billeasing är en förmånlig finansieringsform för dig som behöver en eller flera bilar till företaget. Vi erbjuder billeasing för enstaka bilar eller ramavtal för er som har behov av minst fem bilar.Äldre par vid en röd cabriolet

Du kan oss dygnet runt!

En sak våra kunder efterfrågar är ökad tillgänglighet. Det är något som står högst upp på vår agenda och visste du att du kan nå oss dygnet runt genom att ringa Kundservice Företag? Att ringa dit var förut kanske lite komplicerat men nu, när Mobilt BankID finns, är det hur enkelt som helst. Hör av dig så hjälper vi dig igång. Ring 0771-33 44 33!

Möt Sofia Rydler ny ordförande i Sparbanksstiftelsen Alingsås

Sparbanksstiftelsen Alingsås, som äger 100% av Sparbanken Alingsås, har fått en ny ordförande. Här kan du läsa mer om Sofia från Asklanda, hur hon ser på stiftelsens roll i samhället och vad hon vill vara med att driva framåt.

Smarta apptips!

Med vår app kan du sköta dina bankärenden när och var du vill. Läs bland annat om tjänsten Abonnemangshjälpen där med du med några enkla steg kan säga upp, byta eller starta ett nytt abonnemang.  

Digital devices with hands, tablet, laptop, smartphone

Staffan summerar Sparbankshjälpen

Sedan vi drog igång Sparbankshjälpen i april har vi stöttat nästan 40 föreningar och 8 näringslivsorganisationer. Vi är stolta över att få vara med och hjälpa till i denna märkliga tid och det är något som ligger helt i linje med vår sparbanksidé. Se Staffan summera här.  

 

Sparbankerna har nöjdast kunder av alla banker*

Tack alla kunder för att ni ger oss så bra betyg. Vi ska fortsätta leverera de bästa lösningarna till dig så att du når dina drömmar. Går det bra för dig, går det också bra för vårt samhälle vilket sätter sina avtryck hos många. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.

*Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mäter årligen kundnöjdheten hos Sveriges bankkunder. Årets undersökning genomfördes under perioden 3 augusti – 4 september 2020 och bygger på 7 968 intervjuer med privatkunder och 6 898 intervjuer med företagskunder.

Utbildningskollen

Julia driver Utbildningskollen där hon bland annat utbildar unga i privatekonomi och föreläser om något vi kallar Digital ekonomi för de som vill komma igång och bli mer digitala. Under hösten utvecklas samarbetet med Ung Företagsamhet.

Tack Ida och Östadkulle SK!

Ni är en viktig kraft som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar här i vårt område. Det hårda arbete ni lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle.

Vi brinner för föreningslivet och tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.