Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Ställ din fråga här eller kontakta oss!

Ställ din fråga här

Öppettider

Kundcenter Privat

0771-22 11 22

Kundcenter Företag

0771-33 44 33

Spärrservice

08-411 10 11

Bygdens bank

Vi är Sparbanken Alingsås och har kontor i Alingsås, Herrljunga, Lerum, Sollebrunn och Vårgårda.

Vi är en egen bank, vilket innebär att vi fattar alla beslut själva.

Sparbanksidén bygger på att främja sparsamhet och att allt överskott i banken går till att utveckla området där vi är verksamma. Det har vi gjort sedan vi startade 1833.

Vår ledstjärna är att alla människor och företag i vårt verksamhetsområde ska ha en sund ekonomi. Det innebär för oss en enkel vardagsekonomi och ett skydd för det oförutsedda samt ett sparande för framtiden.

Vi vill vara den bästa banken och det självklara valet för alla.

Ek i solnedgång

Filmer om vårt samhällsengagemang

Dykarklubben Alingsås

1. Tillsammans – för renare stränder och vatten!
(Alingsås Dykarklubb)

Vi är en lokal bank som har en lång tradition av en stark närvaro och ett djupt samhällsengagemang. Vi vill att alla ska kunna vistas i naturen och bada i våra fina sjöar på ett säkert sätt. Därför stöttar vi Alingsås Dykarklubb i deras arbete med att rensa våra stränder och vatten vid de stora badplatserna i Alingsås.

Biodlarna i Lerum och Alingsås

2. Tillsammans – för bättre växtlighet och glada grannar!
(Biodlarföreningarna i Lerum och Alingsås.)

Vi vill bidra till en samhällsutveckling som hushåller med våra gemensamma resurser, så att vårt närområde även i framtiden är en attraktiv plats för kommande generationer att bo och leva i. Utan bin blir det glest mellan blåbären och på åkrarna minskar skörden. Vi stöttar Biodlarna i Alingsås och Lerum för vi tycker att deras insats är av stort värde för oss alla och vår natur.

Scouterna Herrljunga

3. Tillsammans – för lärorik gemenskap i skog och natur!
(Herrljunga Scoutkår)

Är du en spårare, upptäckare eller äventyrare? Hos scouterna i Herrljunga får man uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar – och man kan vara scout hela livet. Vi stöttar Herrljunga Scoutkår i arbetet med att sprida kunskap och glädje till våra barn och ungdomar om skog och natur. De bidrar också till en fin gemenskap och många roliga aktiviteter.

Cykelfesten Vårgårda

4. Tillsammans – för cykellopp i världsklass för alla åldrar!
(Vårgårda Cykelkubb)

Cykelhelgen i Vårgårdas vackra omgivningar är en stor händelse i bygden där många är engagerade. Vi gillar när det händer saker i vårt närområde och när människor träffas och trivs tillsammans.

FBC Lerum

5. Tillsammans- för bredd och elit i härlig harmoni. (FBC Lerum)

FBC Lerum har funnits i över 30 år och är en av Sveriges största innebandyklubbar med runt 900 medlemmar. Det finns en stor bredd och ett enormt engagemang i klubben hos spelare och eldsjälar och basen i verksamheten är den stora ungdomsverksamheten.  Vi är stolta och glada över att samarbeta med FBC Lerum – framförallt imponeras vi av den ideella energi som alla ledare lägger ned i sitt arbete att erbjuda ungdomar en rolig fritidshobby. Vi ser deras arbete – precis som alla andra liknande föreningars – som en viktig del i samhället.

Cafebandet

6. Tillsammans – för musik, glädje och fest för de lite äldre!
(Cafébandet)

Musik är minnen! Vi stöttar Cafébandet i Alingsås för att de genom sin musik sätter lite extra guldkant på tillvaron på våra äldreboenden runtom i vårt verksamhetsområde. Repertoaren består mest av 50- och 60-talsmusik.

Postadress

Box 553
441 16 Alingsås

Organisationsnummer

556809-0855

Information om Incitament

Stäng Skriv ut