Hoppa till textinnehållet

påverkas du som privatkund av covid-19

Vi finns här för att stötta våra kunder genom både bra och dåliga tider. Coronaviruset har spridit sig snabbt och påverkar hela vårt samhälle.
 

Vi på Sparbanken Alingsås följer virusets konsekvenser och är mycket medvetna om de utmaningar som uppstår för dig. Vi uppmanar dig att kontakta oss i ett tidigt skede om du tror att detta kommer få kraftig påverkan på din ekonomi.
 

Som lokal aktör med ett stort engagemang för vårt gemensamma samhälle vill vi vara med och ta hand om dina utmaningar tillsammans med dig.

 

Amorteringsbefrielse för privatpersoner

Du som privatkund har möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse för dina lån om din ekonomiska situation har påverkats i och med spridningen av coronaviruset. 

 

Herrljungaföreningar hjälper personer i riskgruppen

Vi håller på så länge det behövs, berättar Jessica Sandberg från Herrljunga SK när vi sitter och pratar i solen. Vi är redo för det och det är ju det minsta vi kan göra. En självklarhet!

 

 

Vi finns här för dig som är företagare!

Här har vi samlat information för dig som är företagskund i banken.

Förskottslån

Förskottslån erbjuds till dig som är medlem i något av fackförbunden inom LO eller SACO och som har blivit arbetslös på grund av att din arbetsgivare gått i konkurs. Lånet är till för att täcka dina omkostnader tills att din ersättning från den statliga lönegarantin betalas ut.

Våra experter svarar läsarfrågor

Gensvaret på Aktiellts nyöppnade frågebrevlåda har varit stort. Här svarar våra experter på några av de vanligaste frågorna om bland annat börsen, pension, fonder, marknaden, sparande och placera.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och vad du bör tänka på just nu. 

Two business people looking at a mobile in office library.

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi i oroliga tider.

Mother with two children looking at different devices.

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Arv, gåvor och testamente det här gäller

När någon avlider kan det vara skönt att vara lite förberedd på vad som gäller – och inte minst att få veta hur de val som görs medan alla är i livet kan påverka längre fram.

Vi finns här för dig!

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig  att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon. För tillfället har vi längre svarstider. Vi ber om överseende med det och försöker hjälpa dig så snabbt vi kan. 
 

Våra kontor i Alingsås, Herrljunga, Lerum, Sollebrunn och Vårgårda är öppna som vanligt. 

Våra kundevent ställs in tills vidare

Med hänsyn till varandra, framförallt våra äldre och andra riskgrupper, följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att vara extra noggranna med hygienen och att minska på sociala kontakter som inte är absolut nödvändiga.

 

Som ni vet brukar vi ordna många kundträffar och evenemang, de kommer vi tills vidare att skjuta på framtiden. 

Hur påverkas min resa?

Har du planerat en resa? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning eller om du blir sjuk på resmålet.

A couple with suitcases in the city.

10 saker att göra i coronatider

Coronaviruset har förändrat mångas vardag. Alla har inte möjlighet att jobba hemifrån, men de flesta undviker att vara ute bland folk just nu. Dessutom vill många hålla lite i plånboken och spara inför framtiden.

Father and child looking out over the sea.

pratar du med ditt barn om coronaviruset

Oron för coronaviruset drabbar många barn och unga samtidigt som den har ökat mobbning och nätkränkningar. Några som vet hur man ska tackla den svåra frågan är Friends, som nu utökar sin rådgivning för att stötta föräldrar. Hör av er till Friends experter på radgivning@friends.se så svarar de er inom en timme. Öppettider: vardagar 8-16.

Hur får man en sund och hållbar ekonomi i kristider?

Både hushåll och företagare känner oro och många har fått börja tänka på morgondagen på ett nytt sätt. Men hur klarar vi en lågkonjunktur – och hur rustar man sig för tuffa tider?

Smarta apptips för en enklare vardag

Med omtanke om de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor och istället använda vår app eller vår internetbank för att göra dina banktjänster.

Mer information

Vanliga frågor och svar i spåren av corona

Många hör av sig till oss med frågor i samband med coronaviruset. 

 

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

skyddar du dig mot bedrägerier

Just nu passar bedragare på att försöka luras. Men med kunskap om hur det går till kan du skydda dig. Vi har listat vad både du som privatperson bör tänka på. 

 

Skydda dig mot bedrägerier- 5 tips!

 

Nu lanserar vi Sparbankshjälpen!

Ett omfattande stödpaket riktat till Alingsås, Lerum, Herrljunga och Vårgårda kommuner. Det är en extra avsättning på 4 miljoner till näringsliv och föreningar som drabbats ekonomiskt av coronavirusets följder.