Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Vi vill hjälpa ungdomarna tillbaka till föreningslivet!

Många unga har minskat eller helt tappat sina fritidsaktiviteter under pandemin. Föreningarnas gemenskap är en viktig del i hur ungdomar mår. Därför avsätter vi medel i Sparbankshjälpen för att hjälpa föreningar inom idrott, kultur och hälsa att få tillbaka ungdomarna till sin viktiga verksamhet.


Ansökningstiden var 9 augusti- 15 november.

Equmenia Floda scouter

Naturen gör något magiskt med allt, berättar Bernhard Gervide-Eckel när vi träffar Equmenia Flodas scouter vid Skallsjö Skogar en kväll i oktober. 

 

Varför ska man bli scout?
Samarbete och gemenskap är kärnan och vi vill ge barnen en meningsfull fritid bortom prestation. Vi har gemensamma kvällar för alla åldrar. Det är häftigt att se hur de äldre lär sig ledarskap när de tar hand om de små barnen och hur de mindre får förebilder i de äldre samtidigt som de sporras av att se vad de får göra.

 

Varför sökte ni Sparbankshjälpen?
Byggrester från kyrkbygget och överblivet material från nya E20 räckte inte. Vi behövde mer material till våra nya vindskydd. Tanken är att kunna vara här året om och ha möten i vindskydden eller sova över i skogen. Det är ett sätt att locka fler scouter till oss. Vi sökte Sparbankshjälpen och det gick väldigt fort. Någon dag senare satt pengarna på konto. Det var väldigt obyråkratiskt!

 

Tack Bernhard! Lycka till.

Se filmen om Sparbankshjälpen: 

Kontaktuppgifter

  • Allmänna frågor om Sparbankshjälpen Staffan Svantesson, VD, Sparbanken Alingsås, 070-559 86 67 eller .
     
  • Är du företrädare för en förening och har frågor om ansökan är du välkommen att kontakta Anders Samuelsson, Verkställande tjänsteman, Sparbanksstiftelsen 070-595 08 23 eller