Hoppa till huvudinnehåll

Låt solceller sänka dina elkostnader

Leende man håller i en solpanel framför ett hus
Jan Claesson från Vårgårda är nöjd med sina solceller på taket.

Att skaffa solceller är inte bara ett sätt att investera i hållbar energi. Det är också en möjlighet att sänka sina elkostnader. Sparbanken Alingsås gläds åt att det finns ett ökat intresse för tillvaratagandet av solenergi runt om vårt verksamhetsområde i Lerum, Alingsås, Sollebrunn, Vårgårda, och Herrljunga.

 

Vi är en lokal bank som vill ha en nära relation med dig som kund och hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt i de utmaningar som samhället står inför. Vi vill vara med på din omställningsresa!

 

Solceller på hustaket

När vi bor i ett land där solen i det närmaste anses vara en lyxvara – och det till och med sjungs om att det mesta av sommaren regnar bort – känns det där med solceller kanske inte helt självklart. Men faktum är att Sverige har ungefär lika goda förutsättningar för solelsproduktion som Tyskland, ett av de länder som kommit allra längst med solcellsutbyggnaden i världen. 

Installation av solceller i Vårgårda

Jan Claesson från Vårgårda, finansierade sina solcellspaneler med Sollånet via Sparbanken Alingsås och berättar om sina erfarenheter: 

–  Det har hänt så mycket med tekniken. Solcellerna är mycket mer effektiva nu samtidigt som priserna gått ned ordentligt. Vi har installerat 40 kvadratmeter och ser en tydligt lägre förbrukning än tidigare. Jag tittar på appen, som uppdateras varje dag, och ser att vi nästan är helt självförsörjande nu på sommaren. Igår hade vi elproduktion igång i 16,5 timmar! Överskottet säljer vi vidare och mitt på dagen har vi den bästa elen. Haha, då gäller det att sätta på både tvättmaskinen och ugnen.

Läs hela artikeln om Jan Claessons solcellspanelinstallation här.