Vad letar du efter?
Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank, BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Nyckelkund

Tips, nyheter och erbjudanden

Nu tar vi snart steget in i ett nytt decennium och skriver 2020!

Ett år kan kännas kort men samtidigt långt. I alla fall känner jag att januari 2019 känns avlägset och att det hänt mycket sedan dess. Vi fick en ny regering, Sveriges damlandslag tog brons i fotbolls-VM och en sommar som var ganska lik det vi brukar förknippa med svensk sommar, lite lagom av allt. Och nu står vi inför, inte bara ett vanligt årsskifte utan ett decennieskifte, det gick undan.

Med många röda vardagar i slutet av 2019 kan det vara läge att i god tid se över det du bör hinna ordna innan årsskifte, till exempel

  • Betala för årets eventuella ROT- och RUT-tjänster före årsskiftet så att du får skattereduktionen i maj.
  • Om du vill ändra vart avsättning till din avtalspension går behöver du göra det före årsskiftet.
  • Om du har gjort en kapitalvinst under året kan du kvitta den mot eventuella kapitalförluster samma år och på så sätt minska skatten.

Nu är också en bra tid att summera hur det gick med hushållets ekonomi under året och om du vill ändra på något inför 2020. Finns det abonnemang och prenumerationer som du inte använder? Då kan det vara en god idé att säga upp dem. När du rensat i ekonomin kan du göra en budget för nästa år. Om det finns utrymme kan det kanske användas till att sätta igång eller öka ditt sparande

Tips inför årsskiftet

Nyårslöften brukar vara svåra att hålla men några nyårstips som alla kan göra vill jag ändå skicka med. Och det är att ta dig tid till det som inte kostar något men som ger så mycket till både dig och andra: ett vänligt hej till någon på gatan, hålla upp en dörr och att fånga stunden här och nu istället för att säga ”vi tar det till helgen” eller ”jag ska bara”.

Med önskan om en fin avslutning på året och ett gott nytt 2020!

Arturo Arques, Swedbank och sparbankernas privatekonom

Livets viktigaste papper i säkert förvar

Förvara gåvobrev, samboavtal, testamente och andra avtal på en säker plats där de inte kan komma bort, förvanskas eller förstöras. Via vår samarbetspartner avtal24 kan vi erbjuda livslång förvaring av dina avtal för en engångsavgift. Just nu betalar du 1 495 kronor (ord. pris 1 995 kronor). Erbjudandet gäller fram till och med den 29 februari 2020.

Juridisk hjälp var och när du vill

När du ska gifta dig eller flytta till en ny bostad är det ett bra tillfällen att se över hur det kan påverka dig juridiskt. Av erfarenhet vet vi vad du som gift, sambo eller singel kan tänkas behöva när det gäller detta. Inför varje förändring av din livssituation är det därför viktigt att se över det juridiska, så du står rustad om något oförutsett händer. Vi samarbetar med avtal24 som erbjuder dig att teckna avtal online eller tillsammans med en jurist via telefon och med Familjens jurist där du kan träffa en jurist på kontor eller via telefon.

Juridiska tjänster