Hoppa till huvudinnehåll

God Jul önskar vi Sparbanken Alingsås!

Nu går året mot sitt slut och vi hoppas du får en riktigt skön och vilsam jul. När vi ser tillbaka på 2019 så har det varit ett roligt och händelserikt år här i Lerum. Vi har träffat många härliga kunder och fått förmånen att vara med på ett hörn och stötta föreningslivet här i vår närhet.

 

Vi på Sparbanken Alingsås gillar när det händer grejer här och eftersom vi är lokala och vår sparbanksidé innebär att en del av vår vinst ska gå tillbaka till samhället är vi glada över att kunna se tillbaka på några härliga exempel på vad som hänt:

Ny medarbetare

För att vi ska kunna vara tillgängliga för dig har vi utökat personalstyrkan med Emma. Emma bor i Floda och började hos oss i november. 

Välkommen till oss Emma och välkommen in!

Fotbollskolan Lerums IS

Under sommaren höll Lerums IS en fantastisk sommarfotbollsskola. Hela Aspevallen myllrade av barn i alla åldrar och ungdomsledarna var verkliga förebilder. 

Barnfestivalen Nääs

Vi delade ut ekologisk frukt till tusentals barn och utmanade dem i ekonomispelet. Vädret var med oss och vi längtar redan till nästa år. 

Lerums Konståkningsklubb

Vi har förmånen att få vara med att stötta Sparbanken Alingsås Skridskoskola som arrangeras av Lerums Konståkningsklubb. När vi hälsade på var det fullt hus i ishallen.

Reflexvästar

Lagom till höstmörkret skickade vi ut reflexvästar för att barnen ska känna sig trygga och synas. Alla 6-åringar i Lerum, Alingsås, Herrljunga och Vårgårda får varje höst en fin reflexväst av oss.

GSO spelade i Lerum

I samband med att Lerums Kommun fyllde 50 år bjöd vi  lerumsborna på en fantastisk konsert med Göteborgs Symfoniker. Vi tror att aktiviteter som den här gör att Lerum blir en bra plats att bo på och att det i längden kan bidra till att vi skapar ett hållbart samhälle. 

Lerum Uppåt Framåt

I september hölls mässan Uppåt Framåt i Lerum, en mässa om att bo, leva och växa i Lerum. Vi var så klart på plats eftersom du, oavsett var i livet du befinner dig, ska kunna sova gott om natten och nå dina drömmar.

Nya Novahallen

Vi var med och tog första spadtaget för Nya Novahallen som är ett exempel på hur vi gemensamt bygger ett hållbart samhälle. Där kommer alla få rum att växa med allt från dans till innebandy, handboll, volleyboll och basket. Även kulturen kommer ha sin självklara plats med till exempel konserter och teater.

Din vårdcentral i Lerum

I oktober fick vi förmånen att få hänga lite med Ingalill på Din Vårdcentral i Lerum. För oss är hon som företagare en viktig kraft som skapar sysselsättning här i Lerum. Det hårda arbete hon lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle. Vi brinner för företagarna och tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.

Jutabo, årets hållbarhetsföretag i Lerum

Vi är stolta över att vi fick dela ut priset för årets hållbarhetsföretag i Lerum. Många grattis Jutabo för det fina arbete ni gör.

Endorfin

I oktober hälsade vi på eldsjälarna bakom Endorfin i Stenkullen och Alingsås. Vi bjöds på finkaffe, en rundtur och ett intressant samtal om hur man driver ett av Sveriges bästa gym.

Läs mer om Endorfin på vår hemsida och i våra sociala medier.

Snällkalender

Vi vill att alla barn ska få en snäll december och därför delar vi ut Friends Snällkalender till alla barn i klass 3-6. Bakom luckorna i kalendern döljer sig uppmaningar till göra något snällt. Då motverkar vi mobbning och får ett schysstare klimat där alla känner sig sedda och får vara precis hur de vill. Tanken är att barnen ska jobba med kalendern tillsammans klasskompisar och lärare i skolan.

 

Ps. Fundera gärna på vad du kan göra med uppmaningen bakom lucka nummer 1: Snällhet börjar i ditt huvud. Tänk positivt om någon du sällan kommer överens med. 

Du vet väl om att vi är en egen bank?

Sparbanken Alingsås är en fristående bank och vi startade redan 1833. Vi fattar våra egna beslut men är glada över vårt fina samarbete med Swedbank. 

God Jul och Gott nytt år! Vi ser fram emot ett spännande 2020

Önskar Patric Ljunggren med personal

Kontorschef Lerum

PS!

Under julen har vi ändrade öppettider. Vi stänger kl.15.00 måndagen den 23/12. I övrigt har vi öppet som vanligt. Du kan alltid nå oss på 0771-22 11 22 dygnet runt, året om.