Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås

Återhämtning i sikte

Vår generella optimism kring de avgörande drivkrafterna för finansmarknaderna består.

Den globala ekonomin parerar utmaningarna förvånansvärt bra, bolagen uppvisar styrka och investerare intar en positiv grundinställning men har fortfarande utrymme att lägga i en högre växel. Lyfts blicken något är stöden för fortsatt risktagande på plats. Vi behåller därför den tydliga övervikten i aktier, som finansieras av en undervikt i räntor. Även krediter gynnas i en sådan här miljö, men med begränsad avkastningspotential landar de neutralt.

CSRD skapar möjligheter till nya affärer

Den 29 maj röstade Riksdagen igenom de nya reglerna som kommer förändra hur företag rapporterar om hållbarhet. EU direktivet, CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) införlivas nu i svensk lag och träder i kraft den 1 juli 2024. 

En leende kvinna på sin arbetsplats

Maria Åhman är Hållbarhetsansvarig på banken. 

Pojke i klassrum som håller upp en liten vindkraftsnurra

Fyra av Swedbank Roburs fonder vinnare av Lipper Nordic Fund Awards 2024

Nyligen tillkännagavs vilka fonder som får utmärkelser i LSEG Lipper Nordic Fund Awards 2024. Fyra av Swedbank Roburs fonder blev utsedda till bästa i sina respektive kategorier.

Du är en del av en spännande global ekonomi.

Förmågan att analysera världsekonomins rörelser och dess effekter på olika marknader och branscher är en av hörnstenarna i Private Banking. Det är naturligtvis också ett av våra experters stora intressen, något de tycker är verkligt intressant och gärna diskuterar. Som entreprenör är du en del av det globala ekonomiska ekosystemet och dialogen oss emellan är viktig. Därför förekommer dagligen många intressanta, dynamiska samtal mellan våra experter och våra kunder här på Sparbanken. Något som gör att vårt område kan växa och mår bra.

Gå en kurs- lär dig mer om AI

AI Sweden är ett icke vinstdrivande, nationellt center för tillämpad artificiell intelligens. Uppdraget inbegriper att accelerera användningen av AI till förmån för det svenska samhället, konkurrenskraften och alla som bor i Sverige. AI Sweden erbjuder AI-utbildning gratis online.

Lär dig mer!