LSEG (London Stock Exchange Group) Lipper är ledande i att producera internationella och oberoende fondanalyser och -jämförelser. Varje år uppmärksammar organisationen de bästa fonderna och fondbolagen runt hela världen som har presterat en stark riskjusterad avkastning under en tre-, fem- och tioårsperiod jämfört med sina konkurrenter.

Utmärkelserna delas ut årligen och i detta fall handlar det om fonder som säljs på den nordiska marknaden (LSEG Lipper Nordic Fund Award).

Kategorierna där Swedbank Robur prisades

  • Equity Emerging Markets Global Small & Mid-Cap, där Small Cap Emerging fick utmärkelsen för tre år.
  • Equity Global, där Globalfond fick utmärkelsen för perioden fem år.
  • Equity Sector Real Estate Global där Fastighet fick utmärkelsen för tio år.
  • Equity Sector Information Tech där Technology fick utmärkelsen för perioderna tre, fem och tio år.

– Vi är oerhört stolta och glada över att fyra av våra fonder blivit belönade med utmärkelser från Lipper. Det är ytterligare ett kvitto på vårt starka teamarbete och gedigna kompetens inom fondförvaltningen, och vi ser fram emot att fortsätta skapa avkastning och långsiktigt värde till våra befintliga och nya sparare, säger Pia Haak, CIO Swedbank Robur.

Tre veteraner och en nykomling

Small Cap Emerging Markets mottog utmärkelsen för första gången, medan Fastighet är en rutinerad vinnare. Det är nionde året i rad som fonden vinner sin kategori i Refinitiv Lipper Nordic Fund Award. För Globalfond var det tredje året i rad och för Technology andra året i rad.