Hoppa till textinnehållet

Nyhetsbrev Private Banking

September 2020

Det här är ett nyhetsbrev för dig som är Private Bankingkund hos Sparbanken Alingsås. Det kommer ut två gånger per år.

Hej!

Nu är det dags att starta upp efter en märklig vår och sommar. Även om vi inte är igenom pandemin än känner jag tillförsikt. Många har det fortfarande tufft men jag ser företag som går bra och privatpersoner som gör affärer hos oss. För oss har mycket handlat om omställning och många av våra kunder funderar lite extra på vad de gör om det oförutsedda inträffar.

Angelica Petersson

Affärschef och Stf VD

Christian från Lerum tänker det oförutsedda

Christian Törnquist är ny rådgivare för våra Private Bankingkunder. När han inte är på jobbet älskar han att åka till Mjörn för att fiska. Läs mer om honom och hur han tycker du ska förhålla dig till det oförutsedda.  


Sollån

Funderar du på att investera i solceller? Med solpaneler ger du dig själv möjligheten att sänka dina elkostnader. Vi erbjuder ett Sollån med en ränta på 1,90 procent, oavsett vilken leverantör av solpaneler du väljer.

Kvinna står framför hus med solpaneler

Smarta apptips!

Med vår app kan du sköta dina bankärenden när och var du vill. Läs bland annat om tjänsten Abonnemangshjälpen där med du med några enkla steg kan säga upp, byta eller starta ett nytt abonnemang.  

Digital devices with hands, tablet, laptop, smartphone

Trygg och smidig vardagsekonomi

Det finns många fördelar med att ha ett betal- och kreditkort. 

  • Mastercard Guld ger dig tillgång till många av de tjänster som behövs för en tryggare och smidigare vardagsekonomi med en mängd förmåner som du har nytta av i vardagen och på resan. 
  • Med Mastercard Platinum kan du leva livet på dina villkor. Vad sägs till exempel om personlig concierge-service, fri tillgång till flygplatslounger och reseförsäkring?

 

 

Möt Sofia Rydler ny ordförande i Sparbanksstiftelsen Alingsås

Sparbanksstiftelsen Alingsås, som äger 100% av Sparbanken Alingsås, har fått en ny ordförande. Här kan du läsa mer om Sofia från Asklanda, hur hon ser på stiftelsens roll i samhället och vad hon vill vara med att driva framåt.

Staffan summerar Sparbankshjälpen

Sedan vi drog igång Sparbankshjälpen i april har vi stöttat nästan 40 föreningar och 8 näringslivsorganisationer. Vi är stolta över att få vara med och hjälpa till i denna märkliga tid och det är något som ligger helt i linje med vår sparbanksidé. 

 

Sparbankerna har nöjdast kunder av alla banker*

Tack alla kunder för att ni ger oss så bra betyg. Vi ska fortsätta leverera de bästa lösningarna till dig så att du når dina drömmar. Går det bra för dig, går det också bra för vårt samhälle vilket sätter sina avtryck hos många. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.

*Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mäter årligen kundnöjdheten hos Sveriges bankkunder. Årets undersökning genomfördes under perioden 3 augusti – 4 september 2020 och bygger på 7 968 intervjuer med privatkunder och 6 898 intervjuer med företagskunder.

Utbildningskollen

Julia driver Utbildningskollen där hon bland annat utbildar unga i privatekonomi och föreläser om något vi kallar Digital ekonomi för de som vill komma igång och bli mer digitala. Under hösten utvecklas samarbetet med Ung Företagsamhet.

Tack Ida och Östadkulle SK!

Ni är en viktig kraft som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar här i vårt område. Det hårda arbete ni lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle.

Vi brinner för föreningslivet och tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.