Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev Private Banking

September 2023

 

Varmt välkommen till höstens första nyhetsbrev som är fullspäckad med intressanta och spännande ariklar. 

 

Trevlig läsning!

Kom i gång med företagets styrelsearbete!

Nya perspektiv, mångfald och jämställdhet lönar sig.

Funderar du på att komma i gång med företagets styrelsearbete? Titta på hur andra företag gör, gå på nätverksträffar och gör en grundlig analys innan du startar rekryteringsprocessen. Det är några av råden från Ingrid Pousard på Stiftelsen Eken.

Students writing on a whiteboard

Så väljer du rätt teknikfond

Swedbank Robur Technology och Swedbank Robur Ny Teknik är båda aktivt förvaltade aktiefonder som fokuserar på innovativa teknologibolag. Trots det finns det en hel del som skiljer dem åt. Här listas skillnaderna så att du kan avgöra vilken teknikfond som passar din sparportfölj bäst.

Observera att investering i fonder alltid innebär en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, och du kan förlora hela eller delar av ditt investerade kapital.

garage

Värdeskapande företagande

Välkommen till en träff som handlar om dig och ditt företagande.
Vi har bjudit in Ulf Skarin och Hans Carlsson från Swedbanks ägarplaneringsgrupp. De kommer att lotsa oss genom frågor som handlar om hur ditt företag utvecklas långsiktigt och lönsamt, samtidigt som ditt ägande ska vara fördelaktigt för dig.

21 september på Estrad, Alingsås. 

 

David ny Private Banker

Det känns bra och det är ett jobb jag gjort tidigare. Med min breda erfarenhet från värdepappersaffären på handlarbordet, jobbet som vikarierande kontorschef och från företagsrådgivning ser jag fram mot att få hjälpa Private Banking-kunderna.

Fyra unga fotbollsspelare

Vi ger 5 miljoner till 160 föreningar

För oss är föreningarna viktiga krafter som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar här i vår gemensamma närhet. Det viktiga arbete föreningarna lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle.

Tillsammans är vi starka och får vårt samhälle att växa och må bra!

Bättre avkastning med ökad självkännedom

En persons beslutsfattande drivs mer av medfödda beteendemönster än av rationella överväganden. Förståelse och hantering av egna känslor kan därför vara en av de viktigaste lärdomarna för att få en långsiktigt positiv och stabil portföljutveckling..

En lende man som lutar sig mot en vägg

Kundundersökning pågår!

Just nu gör vi en kundundersökning med hjälp av Svenskt Kvalitetsindex för att se hur vi kan förbättras. 

Tack för att du svarar!

Hjälp oss att bli bättre!

Alla 6-åringar får en reflexväst!

Att hjälpa barn och ungdomar har alltid legat oss varmt om hjärtat. Nu när dagarna blir kortare vill vi att barnen ska känna sig trygga och synas i mörkret. Därför skickar vi ut en reflexväst till alla 6-åringar som bor i Alingsås, Herrljunga, Vårgårda och Lerum. Vi är lokala och vår sparbanksidé innebär bland annat att en del av vår vinst går tillbaka till satsningar för barn och ungdomar.

Prisregn över Swedbank Roburs fonder

Redan i april började prisregnet över Swedbank Robur när Lipper Nordic Fund Award presenterade sina vinnare. När Refinitiv Lipper Europe Fund Awards tillkännagav sina vinnare fortsatte det.

Fondförvaltare Kristofer Barett och Fredrik Mattsson med blombuketter