Skip to content

Nyhetsbrev Private Banking

Mars 2022

Det här är ett nyhetsbrev för dig som är Private Bankingkund i Sparbanken Alingsås. Det kommer ut två gånger per år.

Börsläget just nu

Globala aktier har fallit runt tio procent sedan årsskiftet men sedan invasionen av Ukraina är de nära oförändrade. Osäkerheten har definitivt ökat efter krigsutbrottet. Den nya geopolitiska verkligheten kommer tveklöst få en påverkan och då går det att argumentera för fortsatt turbulens i närtid.

 

Effekten på den globala tillväxten behöver dock nödvändigtvis inte bli alltför omfattande. Den geopolitiska utvecklingen är omöjlig att förutspå och likväl hur politiker och centralbanker kommer att agera. Dessa parametrar kommer bli avgörande för marknaderna. Samtidigt kan man argumentera för att marknaden redan tagit höjd för dessa faktorer. Viktigt är att som alltid tänka långsiktigt på dina placeringar. I vår senaste Investeringsstrategi kan du läsa mer om marknadsläget.

Vi bjuder konsert med GSO

Den 22 april har det blivit dags att välkomna Göteborgs Symfoniker till Vårgårda med konserten Harpan genom seklerna. Konserten blir en historieresa med harpan från 1700-talet till våra dagar. 

 

Tid: 18.00 (insläpp från 17.30)

Var: Kulturen, Vårgårda

Boka din biljett på vår hemsida.

Max 4 biljetter per person.

En helkväll temat skog

Tillsammans med Börjessons Bil bjuder vi en helkväll med fokus på skog. 

 

Vi kommer att få lyssna till Ulf Johansson som sitter i styrelsen för Södra skogsägarna och Ulf Möller, segmentsansvarig för Skog-och lantbruk på Swedbank. På plats är grillmästarna Bugwort BBQ. 

 

 

 

Three people walking in a forest

Välkommen påsklunch!

Vi är glada att kunna hälsa dig hjärtligt välkommen på påsklunch igen.

Utöver trevligt umgänge och god påskbuffé kommer vi under lunchen att få lyssna mer om vårt hållbarhetsarbete och varför sund och hållbar ekonomi är så viktigt för oss.
 

Premiär för vår nya film om föreningslivet!

Vi är övertygade om att föreningarna är viktiga krafter som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar i vårt verksamhetsområde.

 

Det hårda arbete de lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle.

Raquet Armour blev Årets UF-Företag i Älvsborg

327 tävlingsbidrag i 13 olika kategorier tävlade i UF Älvsborg som gick av stapeln i mitten på mars. Sparbanken Alingsås är stolt tävlingsvärd till Årets UF-företag och vi säger stort grattis och bra jobbat till alla nominerade och även ni som kämpade i de andra kategorierna. Er energi och inspiration smittar av sig. 

Vi hjälper dig!