Vi kan se en minskad inflationstakt även om januari innebar ett hack i kurvan. Om den minskade trenden håller i sig så kan vi se fram emot räntesänkningar kanske redan under våren. Vi får helt enkelt se vilka krafter som är starkast och som har mest påverkan på vår hemmamarknad.

Vi ser en fortsatt svag aktivitet i vårt område där bland annat nybyggnationen är på en mycket låg nivå och vi har också sett en del varsel bland företag i vårt område.

Vi har emitterat vår första gröna obligation

För att ytterligare bredda förutsättningarna i vårt arbete med att bedriva en lönsam och hållbar bank så emitterar vi obligationer. Det ger oss ännu större möjligheter i att utveckla vår finansiering och samtidigt tar vi steg i vårt hållbarhetsarbete.

Vi är stolta över vår process som vi nu har tagit i mål genom att på ett mycket förtroendefullt sätt ha emitterat vår första obligation på marknaden. Det är en milstolpe i bankens historia.

Håll koll på pensionen

Sex av tio svenskar uppger att de har liten eller ingen kunskap om hur pensionssystemet fungerar. Bland dem är det bara 15 procent som tror att pensionssystemet kommer att ge en rimlig pension. Se till att du har koll och boka in ett möte med din rådgivare om du behöver se över dina delar.

Vi vill finnas nära dig

Vi vill ge dig ännu bättre service och våra medarbetare en bättre arbetsmiljö. Därför renoverar vi våra kontor. För ett par veckor sen var det äntligen dags för nyinvigning av Vårgårdakontoret där över 500 kom och firade med oss!

Jag önskar dig en riktigt fin påsk!