Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev Premium

I detta nummer kan du läsa mer om vår träff om Solceller som vi anordnar tillsammans med Fastighetsbyrån i Alingsås. Du kommer väl på nyinvigningen av Herrljungakontoret den 28 september? Vi har öppet hus kl.13-17. 

September 2023

Fyra unga fotbollsspelare

Vi ger 5 miljoner till 160 föreningar

För oss är föreningarna viktiga krafter som skapar sammanhållning och trygga barn och ungdomar här i vår gemensamma närhet. Det viktiga arbete föreningarna lägger ner gör att det går bra för vårt samhälle.

Tillsammans är vi starka och får vårt samhälle att växa och må bra!

Fotograf Emilia i grönskande natur

Välkommen att lära dig mer om solceller!

Vi har tillsammans med Fastighetsbyrån bjudit in Jonas Dahl, energi- och klimatrådgivare Alingsås kommun och Peter Andrén från Elterm som berättar om processen att installera solceller och vad som är bra att tänka på.

När: Tisdagen den 26 september 2023.
Tid: 18.00-19:45 (Vi bjuder på lättare tilltugg)
Var: Estrad Alingsås, Bryggaregatan 2, Alingsås.

*Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

family in fornt of a house

Buffertspara hos oss och …

hjälp en småbarnsfamilj i Alingsås förverkliga sin husdröm.

Allt du sparar hos oss gör skillnad, både för dig själv och för hela bygden. Eftersom vi är lokala kan pengarna du sätter in här lånas ut till någon annan i vårt område.

Vi liknar det här vid ett lokalt kretslopp. Ett fint exempel är Johanna och Emil om kunde satsa för framtiden genom att förverkliga sin husdröm. 

Välkommen på nyinvigning av Herrljungakontoret

Den 28 september kl. 13.00-17.00 är det invigning med öppet hus och då hoppas vi att du vill komma och fira med oss!

Det kommer hända massor med roliga grejer för liten
som stor, till exempel kommer Mamma Mu och Kråkan att vara här och mingla kl.15.30 och 16.30. Det blir tipspomenad med fina vinster och självklart fika! 

Varmt välkommen!
Man håller fiskespö i skogen

Man står där och väntar på hugget som kan vara den största fisk du någonsin fått.

Samtidigt som fiske är en väldigt avkopplande naturupplevelse skapar det en viss spänning, resonerar Jonatan Lindh som jobbar som premiumrådgivare på vårt kontor i Herrljunga. 

Solrosor i Ljung

Vi gör en god sak för barn med cancer

Solrosorna är väldigt vackra och många kommer hit för att plocka, berättar Jonas Holgersson som tillsammans med kusinen Torbjörn driver gården i Gudmundstorp i Ljung. Cyklister fyller cykelkorgarna och andra åker hit ända i från Borås eller Alingsås. Det känns väldigt bra eftersom intäkterna går direkt till Barncancerfonden.

Växtrum är ett väldigt socialt projekt

Det här är ett väldigt socialt projekt, berättar Växtrums trädgårdsmästare Iris Grabe och praktikanten Therese Anefors. Vi sköter våra elva växtrum med hjälp av ett gäng lokala volontärer och det känns bra att skapa platser där Lerumsborna vill vistas. 

Alla 6-åringar får en reflexväst!

Att hjälpa barn och ungdomar har alltid legat oss varmt om hjärtat. Nu när dagarna blir kortare vill vi att barnen ska känna sig trygga och synas i mörkret. Därför skickar vi ut en reflexväst till alla 6-åringar som bor i Alingsås, Herrljunga, Vårgårda och Lerum. Vi är lokala och vår sparbanksidé innebär bland annat att en del av vår vinst går tillbaka till satsningar för barn och ungdomar.