Alingsås klättergym

Klättring är en väldigt bra träning, berättar Emilia och Elvin när vi träffas på Alingsås Klätterklubbs säsongsavslutning på Grepp i Stenkullen. Det är kul och krävande. Här får man använda hela kroppen och man blir stark i händer, armar och ben. Och så får man bra balans.

 

Tränare Magnus Blad, vad är det med klättring som är så bra?

Jag tror det handlar om lekfullheten vi alla har med oss sedan vi var barn. Som små klättrar vi på allt. Stolar, träd, stenar och grejer. I klättringen utmanar man sig själv och det är läskigt och spännande på samma gång. Samtidigt kräver klättringen stort fokus. Du måste vara närvarande här och nu. Många barn och unga tycker det är befriande när det annars är mycket i vardagen.

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?

Vi fick Anja Hannings Sparbankshjärta och för pengarna har vi köpt utrustning man kan låna när man kommer hit. Vi vill vara tillgängliga för alla och därför ska man inte behöva egen utrustning för att kunna vara med. Vi har köpt skor, nya selar och repbromsar för topprepsklättring. Vi har runt 30 barn i föreningen och barnverksamheten växer hela tiden. Utrustningen vi köpt går specifikt till vår barn- och ungdomsverksamhet.  

---

Sparbankshjärtat är ett initiativ där våra medarbetare själva får välja vilken viktig verksamhet de vill stötta med 5000 kr.