Angelica Amaya hjälper småföretag i Lerum

Jag älskar att dansa Vallenato, berättar Angelica Amaya som är kundansvarig företag på vårt kontor i Lerum. Det är en typisk colombiansk musik som min kompis säger påminner mycket om den traditionella svenska folkmusiken.

 

Vem är du?

Jag flyttade hit från Colombia för tio år sen och efter praktik på en annan bank började jag jobba på Sparbanken Alingsås 2013. Jag gillar att dansa och att vara ute och springa. Jag njuter verkligen av det! Varje fredag efter jobbet sticker vi ut ett gäng från kontoret och springer en runda i Lerum. Utöver det tränar jag på gym flera gånger i veckan.

 

Berätta om ditt jobb

Jag trivs jättebra med att få träffa våra kunder och se dem växa som företagare. Jag älskar mitt jobb och brinner för service. Här har vi det skoj med kollegorna och jag gillar att jag lär mig nya saker hela tiden. Det händer mycket här i Lerum och jag tycker att företagarna här klarat sig bra under pandemin. De har varit väldigt duktiga på att anpassa verksamheten för att klara sig.

 

Vad vill du ge för råd till alla företagare?

Jag ger samma råd som till privatpersoner, spara i en buffert. Du behöver ha en egen insats den dagen du behöver låna till en investering. Det gör att du kan låna klokt och genomtänkt. Sedan behöver du förbereda dig på det oförutsedda och se över dina försäkringar och pension. Så bygger du en sund och hållbar ekonomi.

 

Tackar Angelica! Härligt att höra.