Benka Sjöholm Kapitalförvaltare i banken

Det kändes naturligt att följa barnen till träningen och axla rollen som fotbollstränare, berättar Benka Sjöblom som är kapitalförvaltare i banken. Som ledare i Gerdskens BK och Alingsås KIK blev jag en förebild för ungdomarna och kunde betala tillbaka för vad alla ideella ledare gjort för mig som ung.

 

Det är extra roligt att mina barn själv fortsatt i mina spår. Sonen spelar fotboll igen och döttrarna är engagerade i Alingsås Drill och Dans, som ordförande och ledare.


Vad betyder föreningslivet för bygden?

Det är viktigt att barn och unga känner samhörighet och har något meningsfullt att syssla med. Särskilt i ungdomsåren då många känner sig lite vilsna. Det har varit häftigt att få lära känna alla dessa härliga ungdomar och samtidigt få hålla mig i form. Jag gjorde ett försök att spela P35 men efter två seriematcher sa jag till kompisarna att hindra mig att spela mer. Haha, jag var ju egentligen P45 och huvudet ville mer än vad kroppen kunde.


Vad vill du ge för råd till våra kunder?

Mitt jobb handlar om att hjälpa kunderna att förvalta sitt kapital och det handlar mycket om att skapa förtroende. Ett förtroende som jag måste ta väl hand om. Det är viktigt att ha bred spridning på placeringarna, att spara regelbundet och inte ta för snabba beslut. På så sätt kan du vara långsiktig och sprida riskerna.
Tusen tack för ditt härliga engagemang Benka!