Leende man som lutar sig mot en liten elbil

Clean Motion ligger i framkant med elbilen EVIG

En vanlig liten skåpbil släpper ut runt 20 ton koldioxid under sin livstid, berättar Göran Folkesson på Clean Motion i Lerum. Vårt nya elfordon har ett livscykelutsläpp under 1 ton. Och då har du precis samma lastkapacitet.

 

Berätta om Clean Motion

Vi tillverkar elfordon med visionen att göra det så energi- och resurseffektivt som möjligt. Vi siktar på stadsmiljöer där medelhastigheten är 17 kilometer i timmen. Där är det korkat att köra 2 ton tunga stålklumpar som går 250 kilometer i timmen. Största vinsten är att minska vikten, då det går åt mindre material och batterierna kan vara mycket mindre.

 

Hur går det för er?

Nu lanserar vi ett elfordon med 2,5 kubikmeter lastutrymme som passar perfekt för till exempel fastighetsförvaltning, hantverk eller paketleverans. Taket är klätt med solceller vilket innebär att fordon som körs i södra Spanien och söderut klarar sig utan laddning. Den blir självförsörjande och vi har därför beslutat att kalla den EVIG.

Vi ser ett enormt behov när städer världen över siktar på att bli klimatneutrala. Genom att erbjuda möjligheten att bygga mikrofabriker skapar vi lokala jobb, minskar logistikkostnader och anpassar kostnaden till vad som gäller lokalt.

 

Tack Göran och Clean Motion för det viktiga arbete ni gör. Vi gillar att ni ligger i framkant i utvecklingen av resurs- och energieffektiva elfordon. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.