Föreningslivet i Herrljunga hjälper personer i riskgruppen

Vi håller på så länge det behövs, berättar Jessica Sandberg från Herrljunga SK när vi sitter och pratar i solen. Vi är redo för det och det är ju det minsta vi kan göra. En självklarhet!

 

Berätta, vad gör ni för de äldre och utsatta

Det var Herrljunga Kommun som tog initiativet och ställde frågan till oss, Annelunds IF och IK Frisco. De frågade om vi ville hjälpa till att dela ut matkassar till människor i riskgruppen. Först var det Hemköps kassar men när de gick över till egen hantering började vi jobba med Ica. Och det är helt på ideell basis.

Vi har ett jättebra samarbete mellan föreningarna och hjälper varandra om det krockar. Fast bara utanför planen, skrattar Jessica. På plan är det inte lika snälla tag.

 

Hur går det till?

Vi hjälper dem som kanske inte har någon annan. Kunden beställer dagen innan och vi kör ut. Hur enkelt som helst. Vi levererat utanför dörren men för många ensamma är det ändå ett välkommet avbrott och vi hinner växla några ord. Det känns bra och är viktigt för dem som kanske inte träffar så många andra. 

 

Vad får ni för reaktioner?

Alla är så tacksamma och vi får höra att vi är fantastiska! Jag hoppas detta kommer leda till att vi alla blir mer samarbetsvilliga när krisen är över. Man måste ju hjälpa varandra.

Underbart Jessica. Tillsammans är vi starka.