Ida -Ny ordförande i Östadkulle SK

Jag spelar i försvaret i damlaget och känner mig som en riktig back. En stabil person som stöttar underifrån. Precis en sån vill jag vara som ordförande, berättar Ida Lagesdotter Andersson, ny ordförande i Östadkulle SK, när vi ses på Lenavallen en kväll i september. 

 

Hur har ni det i föreningen?

Roger, vår ordförande och stora eldsjäl gick bort 2019. Det var jättejobbigt men när jag fick frågan om att ta över var beslutet enkelt. Föreningen är fantastisk och här finns stor framtidstro som håller ihop byn. Det känns verkligen att alla är välkomna här!

 

Jag förstår, det första som hände var att jag fick kaffe av herrtränaren Niklas.

Ja precis så!

Under en inspirationsdag med SISU startade vi arbetet med organisationsplan och värdegrund inför vårt 75-årsjubileum 2026. Tanken är att Lenavallen ska vara en plats för alla, även de som inte spelar fotboll. Vi ska vara en klubb för bygden och en del i arbetet är att se till att få in fler barn och tonåringar. 

 

Det blir många timmar här gissar jag?

Ja, vi är många som jobbar hårt och ideellt här. Det finns alltid något att göra. Utöver det har jag två träningar och en match i veckan. De yngre tjejerna har börjat träna med oss. Det är jätteskoj!

 

De unga springer väl skjortan av er?

Haha, verkligen!