Britt-Marie Aronsson gav sitt Sparbankshjärta till 4H-gården

Eftersom det snöat idag ska vi testa att åka snowracer efter hästarna, berättar 4H-gården Tånga Heds ungdomsledare Alice Anderzén, Emilia Nydenfeldt och Elsa Fredlund när vi ses en iskall kväll i november i varma och mysiga klubbstugan. Det är riktigt bra konditionsträning för hästarna och hur kul som helst för barnen.

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?

Britt-Marie Aronsson från Sparbanken Alingsås gav oss sitt Sparbankshjärta så att vi kunde köpa ny fin utrustning. Våra gamla grejer var väldigt slitna och nu har vi kunnat skaffa nytt träns, lindor, sele och utrustning till selarna för tömkörning och vagn. Just de grejerna vi använder här i kväll.

 

Vad händer hos er?

Vi jobbar lite annorlunda än ridskolorna och här fokuserar vi på mer än bara att sitta på hästryggen. Tanken bakom 4H är ju att lära sig mer om hästen, vad den äter och hur man sköter om både djur och gård. Vi lär genom att göra och provar oss fram. Det är jätteroligt! Vi har två underbara hästar, shettisen Tammie och gotlandsrusset Ofta. Nu vill vi gärna ha hit fler barn och unga som medlemmar och vi här kan vi erbjuda en riktigt fin gemenskap och många spännande aktiviteter.

 

Välkomna!