Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås
två män i verkstan

Medarbetarna är det viktigaste vi har, berättar Kenn Ahlgren som är VD på Ahlgrens Marmor utanför Herrljunga. Har du ingen bra personal har du till slut inget företag och när vi anställer letar vi inte vad de redan kan, utan vad vi ser de kommer att kunna.

Berätta om företaget
Vi säljer köksbänkar och hotellinredningar i marmor, granit, kalksten och kvartsit. Det är en otroligt hållbar och naturlig produkt. Jag och brorsan är fjärde generationen som driver företaget och nu jobbar våra barn här. Tanken är att femte generationen tar över på sikt och det är kul att se hur duktiga de börjar bli på jobbet.

Hur går det?
När vi tog över för 15 år sen satsade vi och byggde nytt. Sedan dess har vi ökat från 7 miljoner till nästan 50. Lönsamhet är det viktiga och vi återinvesterar vinsten i företaget. Herrljunga är basen och nästa steg är att starta upp ytterligare produktion i Stockholm, där vi redan har 4 montörer.  

Hur tänker du kring företagandet?
Det viktiga är att omvandla sig från entreprenör till att jobba i entreprenörskap. Vi har tagit hjälp av externa mentorer och jobbat med vår affärsplan. Vi har satt våra strategier på pränt men framför allt sett till att jobba utifrån det i vardagen.  

Tack Kenn och alla på Ahlgrens marmor. Vi gillar hur ni investerar i företaget och satsar framåt i lokal produktion. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.