AIF Gymnastik

I slutet av varje träning går vi varvet runt med barnen, berättar Ulrika Melin som är en av ledarna i AIF Gymnastik. De får svara på vad som var roligt just idag och vad de vill öva mer på. På så sätt skapar vi träningen tillsammans.

 

Berätta om er barnverksamhet
Barngymnastik handlar om rörelseglädje och gemenskap. Vi har 12 barngrupper och sammanlagt runt 200 barn mellan fyra och åtta år. De får grundmotorisk träning och lär sig grunderna som kullerbytta, hjula och stå på händer. Men även att klättra, hoppa och springa. Det bygger upp en väldigt bra stabilitet och titta bara på vår fina lokal så förstår du hur inspirerade barnen blir.
Vi fokuserar på barnen och här har de en röst. Vi ledare är här för dem, inte tvärtom. I kompisövningar lär de sig samarbeta. Som till exempel när vi kör skottkärra och barnen tipsar varandra om att spänna magen.

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?
Gabriel Jamot har barn i verksamheten och känner till våra behov. I gymnastik äger föreningen alla redskap. Det enda barnen behöver är tajts och t-shirt men det innebär samtidigt att föreningen måste köpa mycket gedigen och dyr utrustning. Så pengarna vi fått genom Gabriel går till en liten tjockmatta, även kallad flipperdyna.