Alingsås Ryttarsällskap

Man kan verkligen säga att alla med erfarenhet från stalltjänst är direkt anställningsbara, resonerar Carita Wikström och Karin Jacobsson från Alingsås Ryttarsällskap när vi ses en blåsig torsdag i maj. Här utmanar barn och unga sig själva. De lär sig ta ansvar, att bedöma sin egen förmåga och bli lösningsorienterade.

 

Hur går det för er?
Vi har kommit ur pandemin på ett bra sätt och ungefär 350 personer rider här varje vecka. Vi håller runt tio hopptävlingar och 20 mindre arrangemang på ett år och utöver det ordnar vi ridläger. Så verksamheteten är verkligen i full gång. Det är många som vill rida i vår fina anläggning. Vi har hela 22 hektar, 60 hästar, två ridhus, paddock och dressyrbana här.

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?
Vi fick Tina Holms Sparbankshjärta och pengarna har vi använt till att köpa en vagn som vi använder till att transportera hinderparken. Den hjälper oss jättemycket med logistiken. Vi använder 40 bommar och 20 hinderstöd på en tävling och bygger om banan för varje klass. Materialet är tungt och vagnen spar barnens och ungdomarnas ryggar samtidigt som det går mycket snabbare för oss att jobba med banorna.