Man med gröna växter

Anders Sjösten vill bidra till hållbar utveckling

Jag gick och grunnade på vad vi kunde göra för att bidra till en hållbar utveckling, berättar Anders Sjösten som är kundrådgivare på kontoret i Lerum. Jag bollade tankarna om att odla i trapphuset med kontorschefen Malin som gillade idén. Då bildade vi tomatgruppen där jag, Magdalena, Angelica, Frida och Julia tillsammans sköter vår lilla odling.

 

Berätta om projektet

Vi har stora fönster i trapphuset och tidigare gassade solen på några gamla torra kaktusar. För att få hjälp med växterna tog vi kontakt med Joanna på Oskarshöjds Blommor och Trädgård i Floda. Hon tyckte det var en kanonidé och tog fram ett förslag med bland annat tomater, cocktailtomater, gurka och chili. Det blev väldigt bra och vi är så nöjda med hennes hjälp.

 

Vad har odlingen betytt för er?

Det viktigaste är att vi får göra en positiv grej tillsammans och vi får mycket fin respons på vårt orangeri. Jag kan verkligen rekommendera det här som gemensamt projekt på jobbet. Det ska inte kännas som en börda utan vara något roligt man gör tillsammans. 

Det är extra skoj eftersom Lerums Kommun fokuserar på växtlighet. Vi är involverade i Växtrum och det finns många satsningar på hållbarhet och lokalproduktion här i Lerum. Titta till exempel på allt bra som händer på Garveriet i Floda.  

 

Tusen tack Anders. Vi är glada över att ha dig som trädgårdsmästare!