Bright Living

Virket är värmebehandlat och får en så fin färg när det är regnvått, berättar Peter och Lina Dahlkvist som tillsammans med Martin Söderlund driver Bright Living. Det blir både estetiskt och hållbart eftersom vi inte behöver behandla fasaden ytterligare.

 

Berätta om Bright Living

Vi är en idéburen och hållbar bostadsutvecklare. Att tjäna pengar är inte det viktigaste och vi vill få ihop ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Hur vi utformar bostadsområden påverkar hur människor lever där.

 

Ni bor själva i ett av era områden

Bostadsrättsföreningen Kristallen i Stadsskogen är ett av Sveriges första Svanenmärkta projekt. Här finns växthus, energisnåla bostäder och en gemensam elbil. Fastighetsbyrån och Sparbanken Alingsås var med tidigt i projektet. Det blir ju lite av cirkulär ekonomi eftersom ni är lokala och ger tillbaka till samhället.

 

Vad händer just nu?

Vi bygger i Västerås och jobbar mycket med social hållbarhet. Stadsmissionen kommer ha hand om två av de 40 lägenheterna som de ska använda för att slussa in hemlösa i samhället. Parallellt har vi påbörjat arbetet med 20 hus i Torslanda.   

 

Tack Bright Living!  

Ni är en viktig kraft som driver utvecklingen av hållbart bostadsbyggande. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle.  

  

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.