E-handel i Vårgårda och Herrljunga

Succé för nya e-handelsbutiker i Vårgårda och Herrljunga! Inom ramen för projektet ”Vi har en idé” uppkom tidigt i höstas en tanke om att skapa två digitala e-handelsplatser för butiker i Vårgårda och Herrljunga.


Hallå där, Johanna Heleander, berätta mer om e-handelsbutikerna?

Gensvaret bland butikerna har varit mycket positivt och redan efter bara några veckor märkte vi ett allt större intresse från allmänhetens sida att beställa digitalt och få hem sina varor direkt till dörren.

 

Vilka står bakom initiativet?
En rad aktörer, måste jag säga. Förutom Webfolket, som kom upp med idén, så vill jag framhålla de båda handelsorganisationerna i Vårgårda Centrumförening och Herrljunga köpmannaförening, Sparbanken Alingsås och de båda kommunalråden Gunnar Andersson och Bengt Hilmersson. Lite av äran får väl vi på Center of Innovation i Vårgårda och vår systerorganisation Fokus Herrljunga AB, med Carl-Olof Holmström i spetsen, ta åt oss också, säger Johanna och skrattar. Säkra källor gör gällande att just Johanna och Carl-Olof dragit ett mycket stort lass för förverkligandet av de båda e-handelsplatserna – till nytta och glädje för de lokala butikerna och deras kunder.

 

Vad händer framåt?
Vi kommer att köra på minst ett år för att därefter göra en utvärdering. Så det är bara för fler butiker att ansluta, och jag uppmanar alla som bor och verkar i Vårgårda och Herrljunga, men även på andra orter, att nyttja tjänsten som både är bekväm och klimatneutral, säger en nöjd Johanna Heleander.

 

Bra jobbat i både Herrljunga och Vårgårda!