Montessoriskolan Globen

Oiiiihhhh, den är så läskig! skriker barnen förtjust när de placerat en nyfångad spindel under ett av Montessoriskolan Globens nya mikroskop. Den får heta Creepy. Ta kort, ta kort, ta kort. Vi älskar spindlar!

 

Maria Johnsson, du är lärare för klass 1-3D. Berätta vad gör ni idag?
Idag är vi ute på skolgården för att jobba med våra nya mikroskop. Man kopplar dem till en vanlig dator och kan se med 40 gångers upplösning. Det är så mycket bättre än med en vanlig lupp. Det triggar barnens nyfikenhet och vi kan ta det vidare på så många sätt i undervisningens alla ämnen. Tänk bara vad man kan göra på bildlektionerna!

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?
Vi fick Jenny Wängviks Sparbankshjärta och för pengarna köpte vi tre mikroskop. Hon är engagerad i barnens skolgång och tycker undervisningen är viktig. Jenny frågade vad vi önskade oss och mikroskopen stod högt på listan. De ser ut som ägg och går enkelt att ta ut till det vi vill titta på. Vi har som mål att jobba med digitala verktyg i undervisningen och då är mikroskopen otroligt spännande för barnen. De gillar verkligen att undersöka insekter och andra spännande saker.

 

På bilden: Lärare Maria Johansson med barnen Hjalmar, Hilda, Elsie och Lova