Birgitta Eriksson Löfgren- guide för Lights

Det ger så otroligt mycket att jobba som guide under Lights in Alingsås, berättar Birgitta Eriksson Löfgren som guidat sedan 2008. Det är liv, rörelse och trevliga människor. Tänk att få berätta om teamets arbete och få känna en sådan stolthet över vår stad. Det är glädje och passion!

 

Det måste hänt mycket roligt under åren
Jag vill lyfta våra duktiga guider! Personlig guidning slår allt och vi är viktiga ambassadörer för Lights och vår stad. Jag minns 2017 då vi hade studenter från 27 länder i teamet och tänk när vi hade Griegs musik i Nolhaga och Klämma blev Bergakungens sal. När vi gestaltade FN:s globala mål 2016 var jag utklädd till häxa och satt på Ljusexpressen och läste sagor om miljö för barnen. En gång skulle jag ha VIP-visning och eftersom vi bytt lokal för högtalarna irrade jag runt ordentligt innan jag hittade dem. Då var jag bra stressad!

 

Vad möts vi av i år?

Lights in Alingsås hålls mellan 1/10 och 7/11 och temat är Together. Det blir 6 installationer och räknar vi med alla high-lights blir det totalt 16 upplevelser. Vi har designers här från USA, Spanien, Holland, Indien och Schweiz och tillsammans med alla duktiga studenter och resten av teamet kommer vi skapa något fantastiskt.


Tack Birgitta!
Du och teamet runt Lights är en viktig kraft som skapar engagemang och uppmärksamhet runt vår stad. Ert arbete skapar utveckling och gör att det går bra för vårt samhälle.

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.