Hollanders Glass- att prata glass ger mig energi!

Jag har gjort massor genom åren, berättar Joachim Hollander som driver Hollanders Glass. Jag drev bland annat fan club för Alphaville. Det var otroligt roligt men att sälja deras merch var inte så skoj. Man fick stå inklämd i ett hörn och missade konserterna. 

 

Hur har det gått i år?

På grund av pandemin bokade mina företagskunder av beställningarna inför sommaren. När de sedan insåg vidden av hemester ville alla köpa igen. Jag fick producera mer glass än vanligt, på halva tiden. Samtidigt som jag öppnade sommarbutiken. Vi hade ett familjemöte och bestämde att det bara var att köra. Det är väldigt roligt att fler hittar till oss och vår goda glass.

 

Jag går all-in och investerade i en riktigt snygg frys i år. Köper man bra grejer blir det hållbart, precis som jag tänker med glassen. Jag använder alltid lokala och ekologiska råvaror och vi är ett gäng här i trakten som hjälps åt. Hållbarhet är väldigt viktigt för mig och ett exempel är att leveranserna sker med elbil. 

 

Du jobbar ju som lärare samtidigt, hur går det ihop?

Jag hade nog inte tänkt att glassen skulle bli så här stort. Jag älskar mitt läraruppdrag men att stå här och tillverka glass blir som terapi. Och att prata glass med alla kunder ger mig energi. 

 

Du kanske blir en bättre lärare av det?

Ja, det har du nog rätt i!