Kunskapskällan

Förra året drev några fantastiska elever från byggprogrammet UF-företaget Raw Car Audio UF, berättar Annika Dahlbom som är ekonomi- och UF-lärare på Kunskapskällan i Herrljunga. De byggde snygga högtalarlådor till ungdomars bilar, de rullande diskoteken. De sålde hur mycket som helst och fick utmärkelsen månadens UF-företag i mars 2021.  

 

Grattis till bästa UF-skola i Älvsborg!

Tack! Som UF-företagare inser eleverna det inte är så farligt att driva företag. De gör allt från början. Som att jobba med affärsidén, hålla stämma, ha möten, skriva protokoll, skaffa bankkonto, sälja och marknadsföra. De måste vara beredda att jobba hårt och de som tycker det är allra jobbigast är oftast de som lyckats bäst.

 

Hur tänker du som UF-lärare?

Jag vill visa att jag tror på eleverna och utifrån tydliga ramar ger jag dem stort ansvar. Min uppmaning brukar vara att de ska gräva där de står, i det de redan är duktiga på. UF-årets fyra faser är förbereda, starta, driva och avveckla. Det är bra om man startar redan på vårterminen så att man kan fundera på sina idéer under sommarlovet. Höjdpunkten är UF-mässan i Borås!

 

Tack Annika! 

Du är en viktig kraft som hjälper ungdomar se glädjen i entreprenörskapet. Ditt arbete skapar utveckling och gör att det går bra för vårt samhälle. 

 

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.