Equmeniakyrkan delar ut matkassar

När vi delar ut matkassar vill jag alltid få till ett samtal där jag kan se människan bakom, resonerar Peter Lindroos som är pastor i Equmeniakyrkan Alingsås. Vi möter människor som lever på marginalen och vill gärna se anledningen till deras bekymmer. Många av dom vi möter vill även att vi avslutar med en bön.

 

Vad händer här i kväll?
I kväll kör vi iGod i kyrkan. Första gången fick jag nypa mig i armen då 250 ungdomar kom. Vi arrangerar detta två gånger per termin och firar vi 10-årsjubileum i år. Jag tror det kommer fler än 300 ungdomar i kväll och vi börjar med gudstjänst. Sedan bjuder vi på svenska nationalrätten Tacos och massor av kakor. Efter det blir gospelkör och jag lovar att det blir fullt med ljus, rök och massor av ljud!

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?
Vi fick Emeli Rymans och Gustav Damborgs Sparbankshjärtan och pengarna ska gå till matkassar till människor som behöver lite extra hjälp. Vi har erbjudit den här hjälpen i 15 år och matkassarna är en väldigt bra grej. Grundkassen innehåller basvaror som mjöl, flingor, knäckebröd och olja. Det ligger även med hygienartiklar som man kanske själv prioriterar bort om resurserna är knappa.