Minirunners - rörelseglädje utan krav

Barnen gillar när det flyger fjädrar om mig, berättar Rose-Marie Marstorp som tillsammans med Sara Ahlberg driver Minirunners i Hudene GOIF. Man får bjuda på sig själv! En gång var en pappa utklädd till Batman och när vi joggade längs vägen stannade bilar och undrade vad som pågick.

 

Berätta om Minirunners

Minirunnes finns runt om i Sverige och här är jag och Sara certifierade coacher. Vi samlas på Hybergsvallen i Hudene för att ha kul tillsammans. Först springer tempopolisen och längst bak håller svansen koll på att alla är med. Det är rörelseglädje utan krav. Ofta kommer mellan 10 och 20 barn plus föräldrar. I påsk kör vi Chicken Run där alla är utklädda till kycklingar och annat. Runt Halloween blir det lite läskigare tema.

 

Hur ser planen ut framåt?

I maj kör vi i gång årets fotbollsskola. Som mest har det kommit 50 barn från 4 år och uppåt. Det är roligt med så många deltagare och jag hoppas på att vi kan få i gång ett eget fotbollslag framöver.

 

Hudene GOIF fick bidrag i Sparbankshjälpen

Tanken är att vi gör något åt vår grusplan och vi funderar på att bygga ett utegym. Vi hoppas kunna komma i gång inom kort men för det arbetet krävs inte bara pengar, utan rejält med ideella krafter.

Tack Rose-Marie, Sara och Hudene GOIF! Vi gillar det viktiga arbete ni gör och att ni skapar rörelseglädje för barn och vuxna. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.