Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om banken
Sparbanksstiftelsen Alingsås
kvinna i ett slott

är startar varje arbetsdag med nya utmaningar, skrattar Maria Sidén som är VD på Nääs Slott. Det är det som gör jobbet så roligt och vi lär oss nytt varje dag. Det blir allt från barkborrar till barnteater.

Vad händer på Nääs Slott?
Ägaren, August Abrahamssons Stiftelse, ger två direktiv. Att bevara och utveckla platsen och verka för utbildning inom slöjd och hantverk. Att jobba långsiktigt är en utmaning när behovet av skötsel och underhåll är jättestort, samtidigt som vi alltid har för lite pengar.

Hur ser planerna ut?
Vi ser enorm potential i att utveckla besöksmålet. Att våga förändra och samtidigt vara platsen trogen. Vi är rika på idéer och det gäller att jobba ekonomiskt hållbart. Just nu prioriterar vi att säkra upp våra byggnader för att klara regn och höga elpriser.

Nu på söndag öppnar vi kaffestuga och butik. Det fanns en hushållsskola här och många gamla recept är bevarade. Tanken är att man ska kunna fika gott och samtidigt få en historisk upplevelse.

Grattis till priset Årets Turismföretag i Lerum!
Tack! Vi vill skapa en plats som attraherar många att komma. Då hamnar mycket av turismomsättningen bland företagen runt omkring.

Tack Maria och alla om engagerar er i Nääs Slott. Vi gillar att ni bevarar och utvecklar den värdefulla natur- och kulturmiljön. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.