Retrouttryck i Stenkullen

Jag märker att många letar second hand-julklappar, berättar Marie Kollberg som driver Retrouttryck i Stenkullen. Det är roligt att se medvetenheten öka och att allt fler önskar sig hållbara paket.

 

Grattis till priset Årets Hållbarhetsföretag i Lerum 2022!

Tack, jag blev rätt chockad faktiskt. Att bli nominerad var roligt och att vinna fick mig att sväva på moln. Och så blev det väldigt mycket publicitet och mer folk i butiken.

 

Berätta om ditt företag
Hållbarhet ligger mig varmt om hjärtat och vi håller till i det gamla väveriet i Hedefors Bruk. Jag säljer möbler och andra föremål second hand. Här hittar du svensk design, saker som varit med länge och som håller lika länge till. Många privatkunder handlar här men jag säljer minst lika mycket till företag. Jag har precis levererat till inspelningen av nya Sunefilmen. En annan idé är att hyra ut delar av lokalen som fotostudio där man enkelt kan hämta rekvisita i butiken.

 

Varför ska man köpa second hand?
Det är snällare mot miljön. Föremålen är gedigna och har en egen historia. Patinan gör dem ännu snyggare, något jag försöker visa i mina kanaler. Om du gillar hållbar inredning kan du lyssna på podden Retrorepan som även sänds live på fredagsmorgnar i radio 88.

Tack Marie för ditt viktiga arbete. Vi gillar hur du inspirerar oss till att handla hållbart. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa och må bra.