Leende kvinna bredvid en fotbollsplan

Felicia Wingfors- eldsjäl i Bjärkebygden

Jag har alltid hängt här på planen i Sollebrunn och blir faktiskt lite nostalgisk när vi pratar om det, utbrister eldsjälen Felicia Wingfors som är med och utvecklar tjejfotbollen i Bjärkebygden. Det finns en härlig gemenskap här och man mår så bra när man gör saker tillsammans.

 

Berätta om samarbetet mellan klubbarna

Vi startade ett utvecklingsarbete i höstas. Vi vill bli bättre på att locka barn och unga till våra verksamheter och få dem att hålla på längre, kanske särskilt tjejerna. Tanken är att vi, tillsammans med SISU, ska hitta långsiktiga lösningar över klubbgränserna.

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?

Fantastiska Eva Morrison har haft tre döttrar i Sollebrunns AIK och nu fick vi hennes Sparbankshjärta. Pengarna använde vi till att bjuda in Joel från Verakliniken. Han föreläste om psykisk ohälsa och vi blev väldigt tagna. Vi insåg vikten av att prata om känslor och att ha ett öppet och välkomnade sinne. Att alla individer är olika och hur viktigt det är att vi hjälper och höjer varandra. Det var även väldigt nyttigt för ledare och föräldrar att lyssna och tillsammans kan vi skapa ett klimat där det är okey att vara precis den man är.