Medvandrarna Vårgårda

De gör ett dunderjobb ska du veta, utbrister niondeklassaren E som hänger hos Medvandrarna Peter, Gustaf, Margareta, Marianne och Sture runt fikabordet på Murartorgets scen i Vårgårda. Har vi inget att göra drar vi hit och käkar körv. Det är varken första eller sista gången jag är här, försäkrar han.


Berätta vad ni Medvandrare gör
Det behövs trygga vuxna ute på kvällen och vi är på plats varje fredag och varannan lördag. Några vandrar runt i Vårgårda medan andra fixar fikat. Vi bedriver socialt arbete på kristen grund och ingår i rikstäckande Hela Människan. Här kan vi sitta länge och prata, helt på ungdomarnas villkor och vi prackar aldrig på dem något. Det blir väldigt goa samtal och vi märker hur mycket det betyder när någon frågar hur de mår och hur det går i skolan.

 

Varför fick ni Sparbankshjärtat?
Ni har stöttat genom Sparbankshjälpen och vi har även fått Rebecka Berg och Monica Staafs Sparbankshjärtan. Före pandemin kunde vi sitta i vår husbil men nu måste vi vara utomhus. Därför har använt pengarna till att köpa en grill, mat och fika. Vi ska också skaffa några brädspel. Framöver har vi större investeringar på gång och hoppas kunna bygga en liten stuga här på torget