Vk Block

Vi har fin sammanhållning med aktiva spelare från 13 till 47 år, berättar Mikael Brandt som är en av ledarna i VK Block. Det är väl jag som är äldst. Eller förresten, där borta står ju Tony! Han börjar nog närma sig 60.

 

Berätta om VK Block
Vår förening startade på 80-talet och sedan några år tillbaka drar vi i gång på allvar här i Vårgårda. Vi ser ett stort intresse för att spela volleyboll med oss och på förra träningen var vi hela 55 personer här i Vårgårda Sporthall.

Många uppskattar att volleyboll inte är en kontaktsport och det lockar hit spelare från andra sporter. Av de nya får vi höra att det är bra stämning i föreningen. Vi har nybörjarträning och nu funderar vi på att även dra i gång Kids Volley för barn mellan 7 och 14 år. Utmaningen är att få halltider bara.

Varför fick ni Sparbankshjärtat?

Johanna Ericsson är moster till en av tjejerna och ville stötta oss. Eftersom vi är i en nystartsfas ville vi göra något för att peppa oss i föreningen. Så vi åkte med alla till Falköping och spelade beachvolley. Efter det firade vi ordentligt med pizza och chips. Vi hade väldigt kul tillsammans och det är ju så man vill ha det. Ett bra sätt att få oss samman i föreningen.