Waste No Waste

Det här är inte slit och släng, utbrister Conny Johansson som tillsammans med Robert Maksinen och Graciela Bilhöfer Maksinen driver Waste No Waste. Man ska vara stolt över att ha en produkt från oss och att man bidrar till minskad miljöpåverkan.


Varför gör ni det här?

Vi hade länge pratat om att börja jobba med något tillsammans. Så vi inventerade Roberts projekt och såg stor potential i Waste No Waste. Det finns otroliga mängder restmaterial och vi inledde ett samarbete med Textilhögskolan i Borås och nationella plattformen Textile & Fashion 2030. Vi vill minimera avfall och jobbar nära producerande företag som kan förvandla kostnader för avfall till intäkt. Tänk dig en pepparkaksdeg! Vi tar hand om det som inte blir till grisar och stjärnor. Istället för att slänga blir restmaterialet i textilproduktionen till vackra och hållbara väskor. Kolla in vår webbshop, där finns ett ständigt flöde av nya fina produkter.   

 

Varför är det viktigt?

Vänd på dig! Titta på Mjörn. Vi måste minska resursslöseriet och rädda världen, åtminstone en liten bit av den. Vi gör det för våra barn, barnbarn och kommande generationer.

 

Tack Waste no Waste!  

Ni är en viktig kraft som hjälper oss förstå vikten av hållbar produktion. Går det bra för er går det också bra för vårt samhälle.  

  

Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.