Tips från Gustav till dig som söker sommarjobb!

Gustav Jönsson har sommarjobbat hos oss flera år och har nu fått anställning som kundrådgivare på Lerumskontoret. 

 

Varför sökte du sommarjobb hos oss?

Jag sökte sommarjobb på Sparbanken Alingsås då jag alltid varit nyfiken och intresserad av banksektorn som ett potentiellt framtida yrke och jag kände att sommarjobbet var ett bra tillfälle att få testa på det. Jag kom i kontakt med banken under gymnasietiden när jag drev UF som en del av ekonomiprogrammet på Alströmer. Efter ha fått första kontakten med banken, medarbetarna, bankens värderingar och den lokala anknytningen så kände jag att det var väldigt lockande att söka.

 

Vad har du pluggat och fungerade det i kombination?

Jag har pluggat företagsekonomi med inriktning på management och jag tycker generellt det funkat bra. Sedan pandemin slog till och undervisningen på universitetet flyttades till det digitala har jag kunnat vara lite mer flexibel, vilket underlättat.

 

I samband med att undervisningen blev digital och fler och fler restriktioner kom, så var det extra kul att kunna åka in till kontoret för att inte tappa det sociala livet, vilket jag tror många studenter gick miste om när det blev distansundervisning.

 

Till sist så gillade jag verkligen att kunna kombinera mina studier med att samtidigt kunna lära mig mer om ämnen vi läst om rent praktiskt.

 

Vad är det bästa med banken?

Det bästa med banken enligt min mening är våra värderingar, hur vi bidrar till den lokala samhällsutvecklingen genom investeringar samt våra tankar kring sund ekonomi, det är något jag själv fått väldigt stor nytta av även som privatperson.

 

Några tips som du vill ge till någon som funderar på att söka sommarjobb?

Första tipset jag har om man inte riktigt kan bestämma sig om man ska söka eller inte, är att definitivt söka! Hellre att man söker en gång för mycket och kanske får fler erbjudanden än att man söker en gång för lite. Sommarjobb är en utmärkt chans att testa på nåt som man är intresserad av och en bra ingång till arbetslivet.

 

Ett annat praktiskt tips om man är osäker/funderar på att söka sommarjobb är att ta kontakt med företagets kontaktperson för annonsen och fråga mer om tjänsten för att skapa en första kontakt, att visa att man är nyfiken, vill veta mer och för att kunna  avgöra om sommarjobbet är något som intresserar dig. Det tror jag även många arbetsgivare uppskattar.