Marianne Moensjö

​Jag tog ett sent beslut att köra Vasaloppet och kom i mål på 6 timmar och 6 minuter. Första loppet var 1988 och då gick jag i mål som åttonde dam, berättar Marianne Moensjö som är privatrådgivare på kontoret i Herrljunga. Jag tränar en hel del och många undrar nog hur jag överhuvudtaget kan sitta still på jobbet.

 

Vem är du?

Vi är en lantbrukarfamilj med gård i Åsarp. Min man kör heltid och jag varvar lantbruket med jobbet på banken. Idag var jag uppe 05.00 för att ta hand om våra kor. Haha, det är det första jag gör på morgonen och det sista innan jag går och lägger mig.

 

Vad gör du på jobbet?

Jag började här 2017 och jobbade innan det på bank i Falköping. Det är stor skillnad jämfört med att vara på en storbank. Jag är mån om ett levande jordbruk och det är viktigt att vi i samhället kan försörja oss själva. Och så är det fantastiskt att få vara med och stötta föreningslivet. Det måste finnas möjligheter för alla barn och unga att få vara med i ett sammanhang. Där kan vi vara med att sänka trösklarna.

 

Hur är stämningen i Herrljunga?

Det händer mycket här och det känns väldigt positivt. Jag gillar att det sker nybyggnation i bygden vilket jag får många frågor om i mitt jobb. Allt vävs ihop här. Jag kan sitta och prata ekonomi med en farmor och farfar och samtidigt glädja dem med att vi stöttar barnbarnens fotbollsförening.

 

Härligt att höra Marianne!