Rebecca Bitto- ny verksamhetsledare Sparbanksstiftelsen Alingsås

Efter 20 år som konståkare sadlade jag om till nationell och internationell domare, berättar Rebecca Bitto som började som verksamhetsledare på Sparbanksstiftelsen Alingsås i oktober. Som konståkningsdomare utvecklas du mycket och måste ta mängder av beslut som du sedan måste stå för.

 

Vem är du Rebecca?

Jag är född alingsåsare och bor med min man och två pojkar i Floda. Från min tidigare roll som regionchef på Ung Företagsamhet tar jag med mig en förståelse för hur bidragsmottagarna upplever kontakten med Sparbanksstiftelsen Alingsås. Det tror jag kan vara värdefullt.

 

Varför sökte du dig till Sparbanksstiftelsen Alingsås?

Samhällsengagemanget som Sparbanksidén står för finns i mitt DNA. Ung Företagsamhet handlar om att utveckla samhället genom att träna ungdomars entreprenörskap i skolan. Mitt nya jobb känns verkligen som en möjlighet att fortsätta göra skillnad, inte bara i skolan. Investeringarna vi gör kan många gånger vara avgörande och det betyder väldigt mycket för vårt område.

 

Hur känns det?

Det känns jättebra att få teama med Anders Samuelsson och jag tror vi kompletterar varandra bra. Nu när vi blir två kommer vi kunna göra ännu mer för samhället. Jag har arbetat mycket med näringslivet och kommunerna och känner mig hemma i de sammanhangen. Jag kommer ha stor nytta av att ha lärt känna så många människor i mina tidigare roller.

 

Många tack Rebecca. Vi är glada över att ha dig i teamet!