Åsa brinner för hållbarhet

Vid den senaste stämman valdes Åsa Nyström Andersson in som ny förtroendevald i Sparbanksstiftelsen Alingsås – och det för att representera Vårgårda. Åsa är en genuin föreningsmänniska med ett brinnande engagemang för hållbarhet – både på och vid sidan av jobbet.

 

Men först lite kort om Åsa, som är 50 år och bor i Vårgårda tillsammans med sin familj, som består av maken Hans och deras tre gemensamma tonårsbarn. Till vardags verkar Åsa som Kvalitetsstrateg på Vårgårda kommun.

– Jag jobbar kommunövergripande med ledning, styrning och uppföljning vad gäller de politiskt uppsatta målen, som rör kvalitet och hållbarhet. Just det där att få det ekologiska, det ekonomiska och det sociala att gå hand i hand. Likaså driver jag ett förbättringsprogram för att öka medarbetarengagemanget i kommunen och på det sättet utveckla kommunen ytterligare.


På fritiden är det ideellt arbete i föreningslivet som gäller. Under styvt 20 år har Åsa varit en mycket aktiv ledare och ordförande i Friskis & Svettis och i takt med barnens idrottsutövande gäller nu ett styrelseengagemang i Wårgårda Innebandyklubb.


– Jag älskar föreningslivet och vad det kan bidra med för att hålla ihop ett samhälle genom att skapa mötesplatser och meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar.

 

Hur kom du då in på Stiftelsespåret?
– Jag fick en förfrågan från Stig-Olof Tingbratt och blev både smickrad och taggad. Jag har varit kund i banken i hela mitt liv och tycker verkligen att den står för de rätta värderingarna – inte minst när det gäller hållbarhetstänk. Det är inte bara snack, utan verkstad också. Så för mig var det självklart att tacka ja. Att dessutom med mina erfarenheter, kontakter och kunskaper få bidra till Sparbanksstiftelsens fina arbete ska bli jättespännande.