Bjärke Skytteförening

Mitt i prick när Bjärke Skytteförening skaffat digitala tavlor! Nu kan Bjärke Skytteförening äntligen träna och tävla på samma villkor som sina konkurrenter, då man på sina utomhusbanor i Magra gått från papptavlor till digitala tavlor med lasermätning. Frågan väcktes av föreningens ungdomar, och eftersom det finns ett stort intresse för utveckling i föreningen så var de digitala tavlorna snart på plats.

 

För oss var det nog faktiskt på sikt en fråga om överlevnad. Vi var tvungna att hänga med i den tekniska utvecklingen helt enkelt, säger föreningens ordförande Olof Danielson. Vi är cirka 75 medlemmar, varav ett 60-tal är under 25 år. Och det finns plats för alla, såväl bredd som elit, berättar Olof. På elitsidan kan föreningen faktiskt stoltsera med en tävlingsgrupp, bestående av enbart tjejer på mellan 16 och 18 år. Ett gäng som skördat stora framgångar på tävlingsfronten.

 

Bjärke Skytteförening har bildats genom sammanslagning av flera olika skytteföreningar i bygden, med Magra Skytteförening från 1902 som den äldsta. På programmet står luftgevärsskytte 10 meter inomhus, och korthållsskytte 50 meter utomhus. Inomhus håller man till i Bjärkehallen och utomhus på skjutbanan i Magra.

 

När beslutet om att gå över till att skjuta på digitala tavlor väl var fattat, var det dags att säkra upp ekonomin. Budgeten var satt till 227 000 kr, och genom bidrag från Sparbanken Alingsås, Svenska Skyttesportförbundet och RF-SISU kunde skytteanläggningen i Magra moderniseras.

Tack Bjärke Skytteförening! Era ideella krafter gör att våra ungdomar har en meningsfull fritid. Tillsammans är vi starka och får Bjärkebygden att må bra.