BRF Halssmycket samarbetar med Växtrum

Vi är varken botaniker eller zoologer men det här är så kul, säger Rosita Londre och David Thomelius från styrelsen i bostadsrättsföreningen Halssmycket i Lerum. Vi utvecklar och återställer miljön runt husen och gör så gott vi kan för att göra världen lite bättre. Vi ser redan att blåbärsriset är på väg tillbaka sedan bygget.

 

Berätta om samarbetet med Växtrum

Växtrums trädgårdsmästare hjälpte oss välja ut lämpliga växter som passar naturligt i miljön. Växter som är i blomning vår, sommar och höst och utöver det har vi satt upp ett tiotal fågelholkar och insektshotell. Det känns väldigt bra att kunna hjälpa insekterna må bra och vi märker hur både vildbin och humlor trivs här.

 

Vi har lärt oss så mycket i samarbetet. Växtrum gick in med liv och lust och satte visionen på en lagom nivå. De stöttade oss även i hur vi skulle kunna marknadsföra satsningen mot medlemmarna. Det känns roligt att få vara en del i vad som händer här i Lerum och nu kanske vi kan inspirera andra?

 

Hur ser planerna ut framåt?

Det känns inte som att vi är färdiga. Det finns fler projekt vi kan driva och det är skoj att göra något tillsammans. Bara det är ju en vinst!

 

Tack Rosita och David för ert viktiga arbete för att göra Lerum till en bra plats att bo och jobba. Tillsammans är vi starka och får vårt område att växa.