Elin vill vara en dörröppnare

Ny på posten som förtroendevald i Lerums kommun är Elin Rosenberg Elebring. Elin beskriver sig själv som en ideell kraft med ett stort kontaktnät, med vilket hon hoppas kunna öppna många dörrar för att få till stånd ännu fler spännande projekt i Lerums kommun.

 

Till professionen är Elin förvaltningschef för Serviceförvaltningen i Mölndals kommun där hon jobbat sedan 2020. Dessförinnan har hon verkat inom kommunal förvaltning i Lerums kommun i tio år. Hon är född och uppvuxen i Stora Bråta, men bor numera med man och tre barn i Floda.

 

40-åriga Elin är en stor löparentusiast och har bland annat varit med och startat upp Jernbruket Backyard Ultra, som är en årligen återkommande löpartävling i Floda. Och även om hon inte är så noga med att vinna, så drivs hon av passionen att kämpa och fullfölja det som hon gett sig in i. Onekligen en bra egenskap i arbetet som förtroendevald. Elin har dessutom jobbat i många ideella föreningar och organisationer – både lokalt och nationellt – och då framför allt inom skol- och universitetsvärlden. Men nu är det som sagt dags för ett nytt kapitel – såsom förtroendevald i Sparbanksstiftelsen Alingsås och då med fokus på Lerum.

 

Vad fick dig att hoppa på det här uppdraget?
– Jag fick en förfrågan från Johan Eklund och Roland Bengtsson och tyckte att det lät spännande. Jag hade precis stigit av ett skoluppdrag i Lerum och kände att detta lät lockande.

 

Vad visste du egentligen om Sparbanksstiftelsen Alingsås?
– Jag måste vara ärlig och säga att jag inte visste så mycket. Jag trodde nog att det var banken som svarade för det mesta, men nu har jag en mer tydlig bild över rollfördelningen, och jag måste säga att det känns stimulerande att hoppa på det här uppdraget.

 

Vad tror du att du kan tillföra?
– Först och främst är jag nyfiken och intresserad av samhällsutveckling. Jag har också ett stort kontaktnät och jag tror att jag kan vara en bra dörröppnare för att få fler föreningar och organisationer att söka pengar och förverkliga sina projekt. Här finns ju alla möjligheter.