Sofia Rydler- Ny ordförande i Sparbanksstiftelsen Alingsås

Sparbankstiftelsen Alingsås äger Sparbanken Alingsås och har som uppgift att bevara och utveckla sparbanksidén. De är en långsiktig och tydlig ägare som bidrar till samhällsutveckling i vårt område. 

 

Vem är du Sofia?

Jag bor i Asklanda med man och fyra barn på en gård. Det passar mitt stora trädgårdsintresse. Tre av barnen är tonåringar och det är härligt att stå mitt i det. Som på skolavslutningen när det var fullt av mopeder och a-traktorer utanför huset. På jobbet är jag VD och projektledare på Rydlers Bygg.

 

Hur ser du på stiftelsens roll?

Vi gör allt vi kan för att Sparbanken Alingsås ska kunna fortsätta sitt viktiga jobb för bygden. Vi ska fortsätta bidra till samhällsnytta och stötta alla fantastiska människor som bär på idéer och engagemang. En konkret sak är Sparbankshjälpen, ett exempel på när vi är starka tillsammans. 

 

Vad vill du driva?

Jag tänker att Sparbanksidén är en kollektiv företeelse och det hänger ju inte på mig. Men en sak jag gärna ser är att Sparbanksstiftelsen, Sparbanken Alingsås och Stiftelsen Eken hittar ännu fler sätt att samarbeta. Det gynnar alla. Sen vill jag att fler människor får reda på allt bra som stiftelsen och banken gör. Det borde alla veta.